Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

7 životů | Tommy Wirkola obsadil Noomi Rapace hned sedmkrát (video)

Tommy Wirkola se proslavil jako tvůrce nacistických zombíků v Mrtvém sněhu (Dead Snow) a pak prorazil v Hollywoodu se svým pojetím Jeníčka a Mařenky jako krvavou divokou fantasy, kde se z nebohých dětí stali drsní lovci čarodějnic. Do českých kin teď míří jeho nový film 7 životů, dystopická akční sci-fi, ve které se Wirkola podle všeho opět vyřádil. V příběhu sedmi sourozenců, kteří se skrývají před okolním světem, totiž bez okolků změnil sedm bratrů na sedm sester. Všechny navíc hraje jedna jediná herečka – Noomi Rapace. Nechybí ale ani další velká jména. Ve filmu uvidíme i Glen Close nebo Willema Dafoea.

Píše se rok 2073 a na přelidněné Zemi platí přísné pravidlo jednoho dítěte na rodinu. 7 identických sester se proto už třicet let skrývá a navenek vystupují pod jednou společnou oficiální identitou, do níž se převlékne vždy jedna ze sester. Na to mají jednoduché pravidlo, v pondělí chodí ven Pondělí, v úterý Úterý, ve středu Středa . . ano, sestry se jmenují podle dnů  v týdnu. Žádné rodinné drama ale nečekejte, hned na začátku filmu se totiž Pondělí nevrátí domů a klidný život se děvčatům během okamžiku promění ve zběsilou futuristickou akci plnou zvratů a adrenalinu. A krve, to už by nebyl Tommy Wirkola. Ten sám vzpomíná na natáčení divoké bitky. „Jednou z nejnáročnějších scén byla velká bitka, jíž se zúčastnilo šest ze sedmi sester. Bojují pánvemi, vařící vodou, ledničkou i žehličkou. Na konci natáčení byl všude hrozný nepořádek a hrozně krve, ale bylo to velmi zábavné. Jako kdybyste bojovali s klanem koček!”

Šest sester se snaží zjistit, co se stalo s tou sedmou a zároveň je jasné, že po nich někdo jde. 7 životů nabízí jeden z nejoriginálnějších námětů letošního roku. Můžeme se na něj těšit v kinech už 30. listopadu.

-red-
L. Vedral
foto/video: Bontonfilm © 2017

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast