Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Filmové premiéry od 9. listopadu

Orient expres přiváží hvězdné cestující a všichni jsou podezřelí. Nové zpracování klasiky od Agathy Christie je tu. Do kin přichází Fantastická žena – dramatický příběh transženy Mariny. Suburbicon: Tajemné předměstí nabízí krimi drama bratří Cohenů v režii George Clooneyho. V nabídce je také oscarový nominant Tom of Finland a animák Maxinožka.

Vražda v Orient expresu (USA / Malta, 2017)

To, co začíná jako luxusní jízda vlakem z Istanbulu do Londýna, se rychle promění v jeden z nejnapínavějších a nejzáhadnějších detektivních příběhů, jaký byl kdy vyprávěn. Předloha Agathy Christie popisuje osudy třinácti pasažérů uvízlých v přepychovém vlaku Orient expresu kdesi ve sněhových závějích na Balkáně. V okamžiku, kdy ve vlaku dojde k záhadné vraždě amerického obchodníka, každý z nich se stává podezřelým. Ve vlaku naštěstí nechybí jeden neobyčejný Belgičan s velkým knírem a dokonale pracujícími šedými mozkovými buňkami. A právě tento nejslavnější detektiv na světě, Hercule Poirot, musí závodit s časem, aby vyřešil smrtící hádanku dříve, než neznámý vrah znovu udeří.

Vražda v Orient expresu
Murder on the Orient Express
Drama / Krimi / Mysteriózní / Thriller
USA / Malta, 2017

Režie: Kenneth Branagh
Předloha: Agatha Christie (kniha)
Scénář: Michael Green
Kamera: Haris Zambarloukos
Hudba: Patrick Doyle
Hrají: Johnny Depp, Daisy Ridley, Michelle Pfeiffer, Penélope Cruz, Kenneth Branagh, Willem Dafoe, Judi Dench, Michael Peña, Lucy Boynton, Leslie Odom Jr., Derek Jacobi, Tom Bateman, Joseph Long, Olivia Colman, Sergej Polunin, Marwan Kenzari, Richard Price, Josh Gad, Manuel Garcia-Rulfo


Fantastická žena (Chile / USA / Německo / Španělsko, 2017)

Marina, servírka a zpěvačka, a Orlando, starší muž, se do sebe zamilují a plánují společnou budoucnost. Orlando však náhle onemocní a následně umírá. Coby transžena je Marina nucena bojovat nejen s Orlandovou rodinou, která je přesvědčena, že Marina nese za jeho smrt zodpovědnost, ale i s předsudky svého okolí, jež její sexuální identitu považuje za cosi nenormálního a zvráceného. A především za právo být sama sebou.

Fantastická žena
Una mujer fantástica
Chile / USA / Německo / Španělsko, 2017, 104 min
Režie: Sebastián Lelio
Scénář: Sebastián Lelio, Gonzalo Maza
Kamera: Benjamín Echazarreta
Hudba: Matthew Herbert
Hrají: Daniela Vega, Aline Küppenheim, Amparo Noguera, Francisco Reyes, Luis Gnecco, Antonia Zegers, Néstor Cantillana, Alejandro Goic, Nicolás Saavedra, Marcial Tagle


Suburbicon: Temné předměstí (USA, 2017)

V 50. letech je život v prosluněném středo-americkém městečku Suburbicon bezstarostný a idylický. Malebné domky s upravenými trávníky jsou dokonalým místem pro šťastné rodiny. A taková je i rodina Gardnera Lodge. Tedy alespoň navenek. Jedné noci vše změní vloupání do jejich domu. Gardnerova manželka Rose je zavražděna. Policie velmi rychle zatkne podezřelého. Ale když dojde na stanici k identifikaci, Gardner pachatele neoznačí. A možná pro to má dobrý důvod. Podezřelým z brutálního činu je totiž lichvář, který má na starost klienty, kteří své dluhy mafii neplatí včas. Gardnerovo rozhodnutí spustí řetězec podezírání, vydírání, násilí a pomsty.

Suburbicon: Temné předměstí
Suburbicon
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
USA, 2017, 104 min
Režie: George Clooney
Scénář: Joel Coen, Ethan Coen, George Clooney, Grant Heslov
Kamera: Robert Elswit
Hudba: Alexandre Desplat
Hrají: Matt Damon, Julianne Moore, Oscar Isaac, Glenn Fleshler, Megan Ferguson, Jack Conley, Noah Jupe, Gary Basaraba, Karimah Westbrook, Marah Fairclough, Emily Goss, Carter Hastings, Pamela Dunlap, Owen Conway, Leith M. Burke, Eric Hinwood, Brady Allen, Dash Williams


Maxinožka (Francie / Belgie, 2017)

Náctiletý outsider Adam se vydává na dobrodružnou cestu, aby odhalil záhadu svého dávno ztraceného tatínka, jen aby zjistil, že to není nikdo jiný než legendární Lesní muž!

Maxinožka
Bigfoot Junior
Animovaný
Francie / Belgie, 2017, 91 min

Režie: Ben Stassen, Jeremy Degruson
Scénář: Bob Barlen, Cal Brunker
Kamera: Jeremy Degruson, Ben Stassen
Hudba: Puggy


Tom of Finland (Finsko / Švédsko / Dánsko / Německo / USA, 2017)


Vyznamenaný důstojník Touko Laaksonen se vrací z druhé světové války a velmi rychle zjišťuje, že život ve Finsku v době míru je pro něj stejně znepokojivý. Helsinky jsou prodchnuté homofobií a všichni muži jsou nuceni k tomu, aby se oženili a měli děti. Touko nalézá útočiště ve vlastní umělecké tvorbě, která se začíná specializovat na stylizované homoerotické kresby svalnatých mužů. Laaksonenovo dílo opatřené slavným podpisem „Tom of Finland“ se stalo emblémem celé generace mužů a pomohlo zažehnout plameny gay revoluce.

Tom of Finland
Životopisný / Drama
Finsko / Švédsko / Dánsko / Německo / USA, 2017, 115 min
Režie: Dome Karukoski
Scénář: Aleksi Bardy
Kamera: Lasse Frank
Hudba: Lasse Enersen, Hildur Guðnadóttir
Hrají: Pekka Strang, Jakob Oftebro, Werner Dähn, Þorsteinn Bachmann, Jessica Grabowsky, Jimmy Shaw, Lauri Tilkanen, Kari Hietalahti, Meri Nenonen, Siim Maaten, Jarno Pimperi, Matthew Way, Taisto Oksanen, Martin Bahne, Annika Sucksdorff, Eric Rusch, Christian Sandström, Matti Hirvi, Haymon Maria Buttinger, Jesse Fryckman, Rich Lyons

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast