Skončilo natáčení civilizačního hororu Domestik

Na konci října skončilo natáčení nového českého filmu Domestik. Tento příběh vrcholového cyklisty Romana a jeho manželky Šarloty jeho tvůrci označují za „civilizační horror“ a vstoupí do kin na podzim 2018. Podívejte se na fotografie z natáčení.

Jiří Konvalinka (foto: J. Hromádko)

Roman je profesionálním závodníkem v druhodivizním cyklistickém týmu a jako každý sportovec touží po úspěchu, a proto zasvětil svůj život tréninku. Pozice domestika, tedy toho, kdo při závodech podporuje favorizovaného stájového kolegu, jej neuspokojuje, ale v okamžiku, kdy v jeho týmu dojde k finančním škrtům, musí bojovat ze všech sil o její udržení. Jeho vlastní ambice jej tlačí do tréninkových dávek na hranici fyzických možností a zdravého rozumu. V ložnici si staví kyslíkový stan a do hry vstupuje i otázka možného dopingu. Romanova manželka Šarlota má úplně jiný cíl – snaží se otěhotnět. A protože se jí to zatím nedaří, začíná vyhledávat pomoc v nejrůznějších podpůrných prostředcích a poctivě střežených rituálech. Oba partneři se tak dostávají do spirály vlastních obsesí, které je postupně fyzicky i psychicky deformují.

Tereza Hofová (foto: J. Vrábelová)

V hlavních rolích se divákům představí Jiří Konvalinka a Tereza Hofová. Domestik je celovečerním debutem režiséra Adama Sedláka, v roce 2015 byl Filmovou nadací oceněn prvním místem za nejlepší nerealizovaný scénář roku. Za svůj další počin, mini-sérii Semestr, získal nominaci na Cenu české filmové kritiky v kategoriích objev roku a počin mimo kino.
Zatímco samotný film se natáčel 24 dní, Jiří Konvalinka se na roli závodního cyklisty Romana připravoval více než půl roku, kdy pod vedením profesionálních trenérů nacvičoval jízdu na válcích i na cyklistickém oválu, druhým domovem se mu stala posilovna a absolvoval i povinnou cyklistickou depilaci.

Adam Sedlák (foto: J. Hromádko)

Producentem filmu je mladá pražská produkční společnost Shore Points, kterou založil Jakub Jíra v roce 2015. Shore Points stojí právě za již zmíněným populárním a oceňovaným on-line seriálem Semestr.

Brzy přineseme také videorozhovory s herci a režisérem filmu.

Snímek Domestik vzniká v koprodukci s Českou televizí za podpory Státního fondu kinematografie a Audiovizuálného fondu. Do kin snímek uvede distribuční společnost CinemArt.

-red-
zdroj: P. Slavík