Filmové premiéry od 28. prosince

Úplně poslední premiérové tituly letošního roku stojí za to. Úžasný Největší showman se skvělým hudebním i písňovým doprovodem, životopisný film Borg/McEnroe o dvou tenisových legendách a nakonec Daniel Radcliffe proti svým původním plánům zcela Ztracen v džungli.

Největší showman (USA, 2017)

Phineas Taylor Barnum (Hugh Jackman) je vizionář, jehož upřímné nadšení je naprosto nakažlivé. A to i v časech, kdy jeho nezlomný optimismus a energie jsou jediným bohatstvím, které zrovna má k dispozici. Barnum začíná svou životní cestu vedoucí až k hvězdnému úspěchu s naprosto prázdnou kapsou, za to však s hlavou plnou fantastických nápadů. Díky nim vytvoří a postupně sestaví fascinující show zaplněnou úžasnými žongléry, tanečníky, akrobaty, vousatými zpěvačkami, nejsilnějšími, nejmenšími i nejvyššími muži. Z jeho představení se navzdory mnohým předsudkům stává celosvětová senzace. A Barnum úspěch své show dokáže náležitě podpořit pomocí do té doby nevídané reklamní kampaně, která mu vyslouží označení „princ humbuků“ a jeho jméno se stává synonymem pro pořádně nafouknutou propagaci.

Největší showman
The Greatest Showman
Muzikál / Drama / Životopisný
USA, 2017, 97 min
Režie: Michael Gracey
Scénář: Bill Condon
Kamera: Seamus McGarvey
Hudba: John Debney, Benj Pasek, Justin Paul, Joseph Trapanese
Hrají: Hugh Jackman, Rebecca Ferguson, Michelle Williams, Zac Efron, Zendaya


Borg/McEnroe (Švédsko / Dánsko / Finsko, 2017)


Wimbledon, 1980. Nejdeštivější léto desetiletí.  Svět se těší, až uvidí tenisovou jedničku Björna Borga obhajovat svůj pátý titul Wimbledonu.  Jen málokdo zná drama v zákulisí: v pouhých 24 letech je Borg blízko konci, uštvaný a svíraný úzkostí. Jeho 20letý vyzyvatel John McEnroe se rozhodl nahradit svého bývalého hrdinu na trůnu Wimbledonu. Borg/McEnroe je příběh o ceně úspěchu. Nejlepší světoví hráči tenisu jsou uvězněni vlastní kariérou. Oba sportovci jsou neustále tlačeni proti sobě komerčním tenisovým průmyslem: jako protiklady postav „lce Borg“ a „Superbrat“. Rivalové jsou nuceni si přiznat během Wimbledonu 1980, že jediný, kdo chápe čím si prochází, je jejich největší nepřítel.

Borg/McEnroe
Drama / Životopisný / Sportovní
Švédsko / Dánsko / Finsko, 2017, 90 min
Režie: Janus Metz
Scénář: Ronnie Sandahl
Kamera: Niels Thastum
Hudba: Vladislav Delay, Jonas Struck
Hrají: Sverrir Gudnason, Shia LaBeouf, Stellan Skarsgård, Tuva Novotny, David Bamber, Robert Emms, Björn Granath, Demetri Goritsas, Claes Ljungmark, Scott Arthur, Ian Blackman, Colin Stinton, Dag Malmberg, David Bowles, Zuzana Geislerová, Peter Hosking, David Bark-Jones, Ronnie Sandahl, Christopher Wagelin, Thomas Hedengran, Anders Berg, Jim High, Julia Marko-Nord, Mats Blomgren, Kevin Clarke, Filip Antonio, Philipp Schenker, Robert de Castello, Jason Forbes, Felix Engström, Ben Bradshaw, Pavel Mareš, Henrik Norman


Ztracen v džungli (Austrálie / Kolumbie, 2017)


Mladý muž chce na cestách po světě uniknout rutinně a nudě západoevropského života. V bolívijské metropoli La Paz potkává nové parťáky z různých koutů světa a tajuplného průvodce. Ten je vezme na expedici do neprobádaných míst amazonského pralesa s tím, že mohou nalézt neznámý indiánský kmen, zcela nedotčenou přírodu a možná i naleziště zlata. Jenže uprostřed divočiny průvodce zmizí a skupina cestovatelů se při ztroskotání na divoké řece rozpadne. Hlavní hrdina Yossi zůstane uprostřed neprostupné, nehostinné a nebezpečné džungle sám. Bez nože či jiné zbraně, bez zásob a bez jakéhokoli přístřeší… úplně sám. Má sice za sebou tři roky vojenské služby, ale ty ho zdaleka nedokázaly připravit na všechno, co ho v dusném jihoamerickém pralese čeká. Krásná příroda se proměňuje v zelené peklo a v nepřítele plného útočných tvorů, jedovatých rostlin i hadů, odporného hmyzu a ohavných parazitů, jaké si ve středoevropských poměrech nedokážeme ani představit. Džungle má jasný vzkaz: sem lidé nepatří.

Ztracen v džungli
Jungle
Akční / Dobrodružný / Drama / Thriller
Austrálie / Kolumbie, 2017, 115 min
Režie: Greg McLean
Scénář: Justin Monjo
Kamera: Stefan Duscio
Hudba: Johnny Klimek
Hrají: Daniel Radcliffe, Thomas Kretschmann, Alex Russell, Lily Sullivan, Jacek Koman, Joel Jackson, Angie Milliken