Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Nejočekávanější prosincové filmy (ukázky)

Pomalu uzavíráme filmový rok 2017. Prosinec jako vždy přináší minimálně jeden velký blockbuster. Letos ho ovládne Star Wars: Poslední z Jediů. Vybrali jsme také dalších 10 titulů, které tvoří ucelenou jedenáctku nejdůležitějších prosincových filmů. 

Star Wars: Poslední z Jediů
od 14. prosince

Už pár let po sobě je svátkem pro fanoušky hvězdné ságy prosinec. V polovině adventu přichází Star Wars: Poslední z Jediů. Postavy předchozího filmu Star Wars: Síla se probouzí spolu s legendárními hrdiny galaxie prožívají strhující dobrodružství, během kterých odhalí prastará tajemství Síly a šokující události z minulosti.

Jumanji: Vítejte v džungli
od 21. prosince

Týden po Star Wars přichází remake známého filmu, který proslavil Robin Williams. Toho střídá svalovec Dwayne Johnson. Opět půjde doslova o život. Tentokrát je tu ale drobná inovace – hráče deskové hry nahrazují počítačoví hráči. Ve filmu uvidíme také Kevina Harta a Jacka Blacka.

Největší showman
od 28. prosince

A přichází Hugh Jackman v životopisném filmu o slavném Phineasi Taylorovi Barnumovi. Ten vytvoří a postupně sestaví fascinující show zaplněnou úžasnými žongléry, tanečníky, akrobaty, vousatými zpěvačkami, nejsilnějšími, nejmenšími i nejvyššími muži. Z jeho představení se navzdory mnohým předsudkům stává celosvětová senzace. A Barnum úspěch své show dokáže náležitě podpořit pomocí do té doby nevídané reklamní kampaně, která mu vyslouží označení „princ humbuků“ a jeho jméno se stává synonymem pro pořádně nafouknutou propagaci.

Ztracen v džungli
od 28. prosince

Daniel Radcliffe se už dávno zbavil prokletí jedné role. A účastní se velmi zajímavých filnových i seriálových projektů. Tentokrát hraje mladíka, který se s průvodcem vydává do neprobádaných míst bolívijské džungle. Postupně si ale začne uvědomovat nerozvážnost svého rozhodnutí a fakt, že džungle není místem, kde chce být.

Špindl
od 21. prosince

Každoroční nezbytnou českou komedii zastupuje letos Špindl. Právě do zasněženého Špindlerova Mlýna vyráží sestry Eliška, Katka a Magda na dámskou jízdu v celovečerní zimní komedii Špindl. Mají v plánu si užít odpočinek, zábavu a možná i trochu milostného dobrodružství. Eliška je v pohodě, ale Katce i Magdě už třicet bylo a jsou pořád single. Objeví se ten pravý v zimním sněhu? Jisté je, že potkají další účastníky a zábavné postavy a během týdenního pobytu pak všechny zavalí lavina milostných i životních lapálií.(Bontonfilm CZ)

Cukrář
od 21. prosince

Jeden z největších diváckých aplausů zažil letos na varském festivalu izraelský snímek Cukrář. Poměr Thomase, cukráře žijícího v Berlíně, a Orana, ženatého muže původem z Izraele, po několika měsících utne tragická událost. Oran umírá při dopravní nehodě a Thomas nevidí jiné východisko, než vyhledat vdovu, jež teď sama vychovává Oranova syna. Přes počáteční nedůvěru, pramenící z Thomasovy německé národnosti, dává truchlící Anat mlčenlivému mladému muži práci ve své kavárně, netuší však, že nevyslovený smutek, který je spojuje, se váže k jednomu a tomu samému muži.

Polibek od Beatrice
od 7. prosince

Před pár dny Prahu navštívila herečka Catherine Frot a představila na Festivalu francouzského filmu snímek, ve kterém hraje spolu s Catherine Denevue. Její hrdinka pracuje jako porodní asistentka a svůj život zasvětila službě ostatním. Jenže porodnici, kde pracuje, budou brzy zavírat. A do toho se znovu objevuje Béatrice, bývalá milenka jejího zemřelého otce, vrtošivá a sobecká žena, která je jejím pravým opakem.

Borg/McEnroe
od 28. prosince

Wimbledon, 1980. Svět se těší, až uvidí tenisovou jedničku Björna Borga obhajovat svůj pátý titul Wimbledonu. Jen málokdo zná drama v zákulisí: v pouhých 24 letech je Borg blízko konci, uštvaný a svíraný úzkostí. Jeho 20letý vyzyvatel John McEnroe se rozhodl nahradit svého bývalého hrdinu na trůnu Wimbledonu. Borg/McEnroe je příběh o ceně úspěchu.

Můj život Cuketky
od 7. prosince

Francouzský držitel dvou Césarů a vítěz Evropské filmové ceny za nejlepší animovaný film. Cuketka není žádná padavka, ale malý čiperný chlapec. Poté, co přijde o maminku, má pocit, že je sám na světě. To ale ještě neví, s kým se ve svém novém životě – v dětském domově – setká. Simon, Ahmed, Jujube, Alice a Béatrice: ti všichni si procházejí nelehkým dětstvím, ale zároveň zůstávají malými hravými dětmi. A pak je tu ještě Camille. Když vám je 9 let, je tak snadné se zamilovat a objevovat nové věci. A co takhle být kromě toho ještě šťastný?

Obávaný
od 14. prosince

Zahajovací snímek letošního Festivalu francouzských filmů. Poměrně nekompromisní snímek o slavném filmovém tvůrců Jeanu-Lucu Godardovi. Paříž, rok 1967. Godard natáčí La Chinoise s Anne Wiazemsky, ženou, kterou miluje a se kterou se později ožení. Ovšem kritika jeho filmu u něj vyvolává hluboké pochybnosti. Ty ještě prohlubují události z května 68. Krize, kterou Jean-Luc prochází, ho zásadně proměňuje: ze slavného filmaře se stává maoistický umělec stojící mimo systém, stejně nepochopený jako nepochopitelný.

Thelma
od 14. prosince

Křehká Thelma právě nastoupila na vysokou školu. I přes urputnou snahu jejích rodičů kontrolovat každý její krok poprvé zakouší nezávislost a vír studentského života. Když se však zamiluje do krásné spolužačky Anji, začnou se v jejím okolí dít nevysvětlitelné a děsivé události a Thelma s hrůzou zjišťuje, že jejich příčinou je možná ona samotná. Uhrančivý thriller o nejtemnějších lidských touhách, rodinných prokletích a zakázané lásce natočil jeden z nejtalentovanějších skandinávských tvůrců současnosti Joachim Trier.

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast