Které oscarové nominanty ještě uvidíme v českých kinech? (trailery)

Pár desítek hodin už známe letošní oscarové nominace. Většinu filmů jsme už v našich kinech v uplynulém roce viděli, ale některé snímky se na českou premiéru teprve chystají nebo jsou právě v kinech. Tady je přehled s ukázkami.

Tvář vody (v kinech od 15. února)

Nejvíc šancí (13) na pozlacenou sošku má letos nejnovější počin Guillerma del Tora Tvář vody. Němá uklízečka (Sally Hawkins) naváže vztah s tajemným obojživelníkem v utajované laboratoři, které vládne nesympatický vládní agent (Michael Shannon).

Tři billboardy kousek za Ebbingem (právě v kinech)

Vynikající komediální krimi drama s excelentními hereckými výkony už je týden v kinech. Má 7 oscarových nominací.

Coco (právě v kinech)

Animák, který má čerstvě Zlatý glóbus a Oscar za nejlepší animovaný film ho nejspíš čeká. Dojemný, zábavný a excelentní animák pro celou rodinu vede žebříček návštěvnosti coby nejnavštěvovanější zahraniční film v Česku.

Všechny prachy světa (právě v kinech)

Novinka Ridleyho Scotta nakonec vynesla nominaci pro Christophera Plummera, který přetočil všechny scény Kevina Spaceyho. Nejstarší nominovaný herec (88 let) nakonec jako jeden z mála mužů na kampani #MeToo vydělal.

S láskou Vincent (právě v kinech)

Animovaný film kombinovaný s hranou částí. Má Evropskou filmovou cenu za nejlepší animovaný film a další množství ocenění ze světových festivalů. A teď nejnověji i šanci na Oscara.

Já, Tonya (v kinech od 1. března)

Životopisné drama Já, Tonya je cenné především skvělými hereckými výkony. Obě hlavní herečky mají nominaci. Tonya Harding (Margot Robbie) patřila svého času mezi nejlepší krasobruslařky světa, všichni si ji ale budou navždy pamatovat ve spojení s šokujícím útokem na její soupeřku Nancy Kerrigan (Caitlin Carver).

Lady Bird (v kinech od 1. března)

5 šancí na nejprestižnější filmovou cenu má Lady Bird. Za roli nabručené holky získala nominaci Saoirse Ronan. Komediální drama nabízí zábavný a hutný příběh jedné rebelky, která není příliš spokojena sama se sebou.

Akta Pentagon: Skrytá válka (v kinech od 22. února)

Historické drama Stevena Spielberga vyneslo už 21. nominaci pro hereckou ikonu Meryl Streep. Ve filmu hraje novinářku společně s Tomem Hanksem.

Nemilovaní, Čtverec, O těle a duši, Fantastická žena (právě v kinech)

Čtveřice artových filmů z Ruska, Švédska a Maďarska je právě v kinech. Spojuje je téma naplněné i nenaplněné lásky, egoismu a sobectví.

-red-