Adaptace klasické norské pohádky Cesta za králem Trollů se natáčela v Česku (trailer)

Adaptace klasické norské pohádky Cesta za králem Trollů vznikala mimo jiné také v Česku. Chudý farmářský synek zachraňuje za pomoci svých bratrů ztracenou princeznu. Král trollů je zlověstný a hrozivý obr z hor, který dříme ve své jeskyni a čeká na to, až se některá z princezen do svých osmnáctých narozenin nestihne provdat, aby ji mohl lapit a sníst. Podívejte se na čerstvý česky dabovaný trailer. Hlavní roli mladého Espena (Vebjørn Enger) v českém znění namluvil Zdeněk Piškula.

Natáčelo se v Česku

39 natáčecích dnů strávili norští filmaři v České republice. Točilo se na Křivoklátě, v bývalém vojenském újezdě v Brdech, v lomu Amerika, na Děčínskem Sněžníku, u Dolského mlýna (u soutěsek v Hřensku), v Barrandovských atelierech a Prachovských skalách. Ve filmu si zahráli i čeští herci.

Režisér Mikkel Brænne Sandemose charakter filmu přibližuje slovy: “V průběhu výpravy za záchranou princezny Kristin se postava Espena úplně změní. Při psaní scénáře jsme se inspirovali postavami Bilba z filmu Hobit a Froda z Pána prstenů. S Espenem mají mnoho společného. Nejen to, že jsou ve věku mezi mládím a dospělostí, ale všichni tři se vydávají na cesty, které z nich stvoří velké hrdiny. A především pro ně platí, že jejich úspěch není jen šťastnou náhodou, ale musí se o něj sami zasloužit.“

Na to, jak vznikal dabing filmu, se brzy podíváme ve video reportáži.

Film vejde do kin 15. března.

-red-
foto/video: CinemArt © 2018