Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Filmové premiéry od 15. února

Opěvovaná nová marvelovka Black Panther otevírá přehled premiér tohoto týdne. Na 13 Oscarů nominované drama Tvář vody si určitě také najde zvědavé diváky. Zajít můžete i na dánský thriller Darkland a dokument, ve kterém svůj život odhalí zpěvačka Ewa Farna.

Black Panther (USA, 2018)

Film od studia Marvel Black Panther je dobrodružstvím válečníka T’Chally, který se po smrti svého otce, krále Wakandy, vrací domů do odloučené, avšak technologicky vyspělé africké země, aby se stal novým právoplatným králem. Když se však znovu objeví mocný dávný nepřítel, jsou T’Challovy schopnosti jako krále a Black Panthera podrobeny těžké zkoušce, neboť T’Challa je vtažen do konfliktu ohrožujícího nejen Wakandu, ale i celý svět. Tváří tvář zradě a ohrožení musí mladý král zmobilizovat své spojence a využít naplno sílu Black Pantera, aby porazil své nepřátele a zajistil svému národu a jeho kultuře bezpečnou budoucnost.

Black Panther
Akční / Dobrodružný / Sci-Fi
USA, 2018, 132 min
Režie: Ryan Coogler
Předloha: Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks)
Scénář: Ryan Coogler, Joe Robert Cole
Kamera: Rachel Morrison
Hudba: Ludwig Göransson
Hrají: Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong’o, Danai Gurira, Martin Freeman, Daniel Kaluuya, Angela Bassett, Forest Whitaker, Andy Serkis, Sterling K. Brown, Florence Kasumba, John Kani, Letitia Wright, Winston Duke, Rodney Luis Aquino, Sydelle Noel, Stan Lee, David S. Lee


Tvář vody (USA, 2017)

V utajované americké vládní laboratoři probíhají experimenty s podivuhodným obojživelným monstrem nalezeným v Amazonii. Ví se o něm velmi málo – domorodci jej uctívali jako boha, může dýchat na vzduchu i pod vodou, podobá se člověku a je považován za nebezpečného tvora. V laboratoři jej drží a bezohledně zkoumá ambiciózní vládní agent Richard Strickland (Michael Shannon). Zachází s ním spíše jako s biologickým materiálem než s živou bytostí. Jeho experimenty neberou ohledy na to, zda objekt zkoumání zůstane na živu. Ve stejné laboratoři pracuje němá uklízečka Elisa (Sally Hawkins) a když se náhodou střetne s uvězněným stvořením, dokáže s ním navázat takovou komunikaci, k níž není potřeba žádných slov. Stačí jim gesta a emoce. Elisa jej nevnímá jako nebezpečnou zrůdu, cítí především jeho strašlivou osamělost. Je to i tím, že tato záhadná bytost má jednu základní vlastnost vody. Jak voda přijímá tvar nádoby, tak stejně tento vodní tvor přijímá vlastnosti každého, s kým se potkává, a odráží tak jeho agresivitu i osamělost nebo bezpodmínečnou lásku. Díky tomu se mezi ním a vnímavou Elisou vytvoří silné pouto. V okamžiku, kdy hrozí další brutální pokusy, Elisa pochopí, že je čas na společný útěk. A protože jsme v 60. letech minulého století, neobejde se to bez účasti sovětských špiónů.

Tvář vody
The Shape of Water
Drama / Fantasy / Romantický / Thriller / Horor
USA, 2017, 123 min
Režie: Guillermo del Toro
Scénář: Guillermo del Toro, Vanessa Taylor
Kamera: Dan Laustsen
Hudba: Alexandre Desplat
Hrají: Sally Hawkins, Michael Shannon, Richard Jenkins, Doug Jones, Michael Stuhlbarg, Octavia Spencer, Lauren Lee Smith, Nick Searcy, Cyndy Day, Stewart Arnott, David Hewlett, Nigel Bennett, Martin Roach, John Kapelos, Morgan Kelly, Dru Viergever, Wendy Lyon, Dan Lett, Madison Ferguson, Marvin Kaye


Darkland (Dánsko, 2017)

Úspěšný kardiochirurg Zaid má důvod k oslavě: spolu se svou půvabnou ženou očekávají přírůstek do rodiny. Společnou oslavu v kruhu přátel však nečekaně přeruší návštěva Zaidova bratra Yasina, který se dostal do problémů kvůli organizovanému zločinu. Poté, co mu Zaid odmítne poskytnout pomoc, Yasin je drasticky potrestán vůdcem gangu. A protože policie má pro nedostatek důkazů ruce svázané, rozhodne se Zaid zjednat spravedlnost sám. Darkland je stylovou variací na revenge thriller.

Darkland
Underverden
Akční / Drama / Thriller
Dánsko, 2017, 112 min
Režie: Fenar Ahmad
Scénář: Fenar Ahmad
Hrají: Dar Salim, Stine Fischer Christensen, Dulfi Al-Jabouri, Jacob Ulrik Lohmann, Christopher Læssø, Ali Sivandi, Dya Josefine Hauch, Magnus Bruun, Maria Erwolter


Ewa Farna 10: Neznámá známá (Česko / Polsko, 2017)

Dokument Ewa Farna 10: Neznámá známá mapuje 10 let zpěvaččiny kariéry a také přípravy na jubilejní koncert. Kolem této události se také původně mělo točit dějství celého dokumentu. V tomto období se ale po dlouhých 10 letech zpěvačka nečekaně rozešla se svým managementem a poslední singly si navíc vydala pod vlastním vydavatelstvím. Postavila se více na vlastní nohy a ze slečny se stihla stát vdanou paní. Nic nepíše lepší scénář, než život sám.

Ewa Farna 10: Neznámá známá
Ewa Farna 10: Skazana na busa
Dokumentární
Česko / Polsko, 2017, 90 min
Režie: Martin Linhart
Scénář: Ewa Farna, Jan Šamla
Kamera: Martin Linhart
Hrají: Ewa Farna, Tomáš Klus, Matěj Ruppert

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast