Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Catherine Denevue nakonec dorazila – Febiofest zakončí

Původně měla francouzská hvězda Catherine Denevue letošní Febiost otevírat. Nakonec si Cenu Kristián převezme na zakončení festivalu, které proběhne zítra večer. Původně oznámený příjezd musela herečka zrušit ze zdravotních důvodů. Nakonec ale své fanoušky ani festivalové organizátory nezklamala. Diváci ji mohou spatřit už dnes večer. Ve 20 hodin se projde po červeném koberci a o půl hodiny později uvede osobně film Arnauda Desplechina Vánoční příběh.

Catherine Denevue (foto Mars Distribution)

Zítra herečka předstoupí před novináře na tiskové konferenci a večer si převezme Cenu Kristián.
Nejznámější a nejobdivovanější francouzská herečka září na plátnech kin od 60. let. Krásná blondýnka, kterou za svou múzu považoval i Yves Saint-Laurent odstartovala úspěšnou kariéru Velkou cenou na festivalu v Cannes za Paraplíčka z Cherbourgu.
Upozornila na sebe i v Polanského psychothrilleru Hnus, který ukázal jinou polohu všestranné herečky a nasměroval umělkyni vstříc těžším hereckým úkolům. Spolupracovala s největšími jmény francouzské i světové kinematografie. Filmy točí dodnes. Naposledy jsme ji v českých filmech viděli loni ve filmu Polibek od Beatrice.
-red-
zdroj: G. Vágner

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast