Soutěž o DVD O těle a duši, podepsané nejlepší evropskou herečkou

Alexandra Borbély. To je jméno mladé maďarsko-slovenské herečky, která získala v prosinci Evropskou filmovou cenu za Nejlepší ženský herecký výkon ve filmu O těle a duši. Snímek maďarské režisérky Ildikó Enyedi je navíc jedním z pěti cizojazyčných snímků, nominovaných na Oscara. Na kontě má i Zlatého medvěda z Berlinale. Jestli svou šanci na ocenění nejvyšší promění, se dozvíme v noci na pondělí. Dnes vám nabízíme soutěž o 3 DVD z edice Be2Can s filmem, podepsané samotnou herečkou. Ta nám pro vás nosiče podepsala při natáčení půlhodinového rozhovoru, který vám nabídneme hned po Oscarech.

Chladná kontrolorka kvality masa Mária (Alexandra Borbély) si velmi pomalým a opatrným tempem hledá cestu k postaršímu ekonomickému řiditeli jatek Endremu (Morcsányi Géza), který v ní najde zalíbení od první chvíle. Mária, která je velmi svá a uzavřená s jistými symptomy autismu miluje přesnost a citu se musí učit. V běžném životě na svoje kolegy působí jako mimozemšťan, kterému chybí empatie a smysl pro humor. Endre humor nepostrádá. Jeho handicapem je ochrnutá ruka a kdysi i snad „široké srdce“, které nabízel rád mnoha kolegyním. Tihle dva osamělí lidé se začnou potkávat ve svém nočním snění, aniž by to jeden o druhém nějaký čas tušili. Jejich shodné sny vyjdou najevo až díky vyšetřování krádeže připouštěcího prášku, při kterém pomáhá i psycholožka.
O těle a duši je jateční lovestory o probouzejícím se vztahu dvou lidských originálů. Maďarská režisérka v něm s osobitou radostí rýpe do živého a tváří se přitom poklidně. O její touze provokovat, ale není pochyb. Naštěstí to nedělá zase až tak moc prvoplánově.

Alexandra Borbély při natáčení rozhovoru pro Totalfilm.cz

Videorozhovor přineseme příští týden, hned po Oscarech

Soutěž o 3 podepsaná DVD s filmem O těle a duši
z edice Be2Can

Filmy z edice Be2Can na DVD mají luxusní papírový obal s vloženou knížečkou s kritickou studií významného filmového odborníka. Studii o filmu O těle a duši napsal Vít Schmarc.

red-
foto/video: Film Europe © 2018
Soutěž trvá od 1. března do 6. března 2018. Pokud chcete použít místo formuláře soutěžní email, napište odpověď na soutez@totalfilm.cz
Nezapomeňte do předmětu uvést „O těle a duši“.
Ceny do soutěže věnoval Film Europe.