Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

První dojmy | Viděli jsme Avengers – kdo umře, nechcete vědět (video)

Stejně jako samotní herci v následujícím vtipném videu k Avengers: Infinity War, i my budeme mlčet. Minimálně do zítřka, kdy vydáme standardní recenzi. Ale ani v té nenajdete zásadní spoilery. Marvel i český distributor poprosil novináře i diváky, aby neprozrazovali zásadní spoilery filmu a nekazili tak zážitek diváků, kteří se vydají na očekávaný blockbuster o víkendu. #ThanosTeSleduje

Avengers: Infinity War má v první řadě skvělý scénář. Málokdy se podaří napsat něco takto přímočaře čistého, jako v případě završení první dekády Marvel Cinematic Universe.
Dokonale propojený blockbusterový skvost drží pohromadě díky bratrské dvojici režisérů Russoových. Podařilo se jim všechno výtečně uhlídat. Všechny postavy mají navíc poměrně vyvážený prostor.
Thanos je samozřejmě ve středobodu všeho, ale kromě ultimátních hlášek a dechberoucích scén (epická bitva ve Wakandě) se dočkáme i humorných momentů. Ty bych v tomto spektáklu úplně nečekal. Šetřilo se s nimi, ale když jsou, stojí za to.
Co se týče smrti jednotlivých postav, o kterých se víc než rok mezi fanoušky houfně spekuluje, prozradím jen tolik, že tohle nemohl uhodnout nikdo. A jestli si chcete skutečně užít mnoho momentů překvapení, nepátrejte po tom.

Zajímavé je, že Thanos není záporák jen tak pro nic za nic. Za tím, proč chce likvidovat část vesmíru a bytostí v něm, je cosi hlubšího a vznešenějšího (tak si to alespoň vykládá on sám). Ale na rozdíl od jiných záporáků „pro formu“ jeho argumenty zní celkem logicky. Ale tak obvykle na začátku zní argumenty těch nejhorších tyranů vždycky.

Nedovedu si představit, že by to šlo natočit líp. A když si uvědomíme, že definitivní finále přijde za rok, je to úžasný zážitek, který směle můžeme řadit k nejlepším komiksovým filmům všech dob.
Těšte se. Je na co.

Martin Staněk, Totalfilm.cz
foto/video: Falcon, Marvel, Totalfilm © 2018

 

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast