Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Recenze | Avengers: Infinity War už nešlo natočit lépe

Marvel zase uspěl. Avengers: Infinity War je výtečně zvládnutým spektáklem, který nemá v kontextu všech dřívějších realizovaných filmů v rámci MCU obdoby. V dějinách kinematografie je to raritní událost a zdá se, že Marvel má další kroky promyšlené na pěknou řádku let dopředu. Pokud jsme Black Panthera považovali za jeden z nejvycizelovanějších marveláckých filmů, Infinity War je prostě obří událost, natočená podle skvělého scénáře.

Avengers Infinity War (foto: Falcon)

[pullquote align=“right“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Thanos je tady[/pullquote]Thanos je tady. Na dvě desítky superhrdinů se mu musí postavit, aby ochránili nejen náš svět, ale celý vesmír. A čeká je velmi těžká práce. Thanos je jeden z nejhrozivějších a nejodhodlanějších záporáků, které Marvel kdy představil.
Omezené zdroje na jednotlivých planetách hodlá vyřešit genocidou poloviny obyvatel – nastolit rovnováhu. To je samozřejmě něco, co Avengers nemohou dopustit. Thanosovi má v jeho snažení pomoci sada Kamenů nekonečna, které mu umožní ovládat realitu, duši, prostor, sílu, čas a mysl.

[pullquote align=“left“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Temnota, akce i vtip[/pullquote]Příběh je vlastně docela prostý. Ale kvůli němu se Infinity War nestane zřejmě nejvýdělečnějším filmem roku. Bude to kvůli něčemu jinému. Marvelu se totiž podařilo vytvořit svým postavám doslova kult osobnosti. Přestože je vyvrcholení první MCU dekády ve finále velmi temný a smutný film, tento pocit z něj budete mít až na úplném závěru stopáže.
Předchozích přibližně 120 minut je nabitých neutuchající akcí, která svůj vrchol nachází ve Wakandě. Je tu i opět skvěle napsané hláškování a poměrně velká porce povedených vtipů. Ať už to je pohrdavé špičkování mezi Strangem a Starkem nebo dětinské chování Star-Lorda v přítomnosti božského Thora.

[pullquote align=“right“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Skvělá režie[/pullquote]Bratrům Russovým se podařilo vše uhlídat, tak aby nikde nenastala plochá ani slabší chvíle. Vše dává smysl a při neskutečném množství zúčastněných postav se žádná nezdá násilně upozaděná. Výborně funguje i neustálé přepínání mezi scénámi a dějovými linkami. Netříští to pozornost, je to načasováno opravdu velmi precizně a promyšleně.

[pullquote align=“left“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Konec oblíbených postav?[/pullquote]Co se týče smrti jednotlivých postav, o kterých se víc než rok mezi fanoušky houfně spekuluje, prozradím jen tolik, že tohle nemohl uhodnout nikdo. A jestli si chcete skutečně užít mnoho momentů překvapení, nepátrejte po tom. V každém případě, je více než jasné, že ve světě komiksu nemusí nic zůstat definitivní. I když si troufám tvrdit, že minimálně dvě postavy se už asi z věčného spánku neprobudí.

[pullquote align=“full“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Soutěž od 27. 4. v komunitě na YouTube – odkaz zde[/pullquote]

Marvel je zázračná továrna na sny, která nemá konkurenci. Konkurenční komiksová filmová stáj (DC) je ve svém letitém lopotěním za úspěchem chabým konkurentem. Marvel udává tón a podle výsledků na plátně i v pokladnách to taky tak zůstane.

  • 95%
    Režie - 95%
  • 85%
    Scénář - 85%
  • 80%
    Herci - 80%
  • 90%
    Kamera - 90%
  • 80%
    Hudba - 80%
  • 100%
    Vizuální efekty, triky - 100%
90%

Avengers: Infinity War (2018)

Avengers: Infinity War je velkolepý film, který posouvá hranice zážitku a kvality ještě dál než si před pár lety bylo možné představit. Je to zábavné, je to skličující, dojemné a je to plné očekávání. Jen rok nás dělí od něčeho, co bude zřejmě ještě velkolepější.

Martin Staněk, Totalfilm.cz
foto/video: Falcon, Marvel © 2018

Avengers: Infinity War
Akční / Dobrodružný / Fantasy / Sci-Fi
USA, 2018, 149 min
Premiéra: 26. 4. 2018 (Falcon)
Režie: Anthony Russo, Joe Russo
Předloha: Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks)
Scénář: Christopher Markus, Stephen McFeely
Kamera: Trent Opaloch
Hudba: Alan Silvestri
Hrají: Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Evans, Scarlett Johansson, Josh Brolin, Benedict Cumberbatch, Tom Holland, Chris Pratt, Zoe Saldana, Elizabeth Olsen, Paul Bettany, Chadwick Boseman, Don Cheadle, Anthony Mackie, Sebastian Stan, Dave Bautista, Pom Klementieff, Danai Gurira, Karen Gillan, Peter Dinklage, Tom Hiddleston, Benedict Wong, Letitia Wright, Idris Elba, Gwyneth Paltrow, Benicio Del Toro, Bradley Cooper, Vin Diesel, Carrie Coon, Florence Kasumba, Winston Duke, William Hurt, Sean Gunn, Kerry Condon, Samuel L. Jackson, Cobie Smulders, Angela Bassett, Callan Mulvey, Tom Vaughan-Lawlor, Tiffany Espensen, Isabella Amara, Jacob Batalon, Stan Lee, Terry Notary

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast