Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

První dojmy | Deadpool 2 se už nebojí a utrhl se z řetězu

Před dvěma lety vtrhl Wade Wilson do kin a přes nepřístupnost dokázal zbořit žebříčky návštěvnosti i tržby. V pokračování, které ve čtvrtek vstoupí do kin už se studio Fox nedrželo vůbec zkrátka, protože si v roce 2016 potvrdilo, že obavy nebyly na místě. A obavy můžete pustit z hlavy i vy před návštěvou dvojky. Je to akčnější, možná i trochu vulgárnější, ale také neskonale krvavější než první díl.

Deadpool 2 (foto: CInemart)

Ryan Reynolds vstoupil v plné parádě do hrdinské superligy a už dávno zapomněl na fiasko s béčkovým Green Lanternem, který byl v jednu chvíli malým hřebíčkem do jeho herecké rakve. Vstup Deadpoola na plátna kin znamenal závan hodně svěžího větru do marvelácké odnože studia Fox.
Dvojka nezaostává ani o píď za jedničkou, předčí ji. Deadpoola potkáváme ve chvíli, kdy ztrácí to nejcennější. Přesto že to vůbec neplánuje, ocitá se mezi X-Meny a stojí tváří v tvář protivníkovi, kterého hraje (zase) Josh Brolin. Záměrně o této postavě nepíšu jako o padouchovi, pochopíte posléze v kině.

Deadpool 2 je zase od začátku do konce prošpikován pop-kulturními narážkami, které v drtivé většině pronáší sám Deadpool. Je schopen pourážet kdekoho, ale tahle postava je možná tolik populární právě proto, že si dělá především legraci sama ze sebe. Deadpool na černém humoru zkrátka stojí a nikde tak skvěle nefunguje jako tady.

Ačkoliv se první Deadpool stal vzhledem ke svým nízkým nákladům extrémně výdělečným filmem, nevyrobil z toho režisér David Leitch naleštěnou franšízovou podívanou. Stále si to zachovává sympatickou rozevlátost prvního filmu, i když podstatně větší rozpočet je tady sakra vidět. A především je to jeden z mála komiksových filmů současnosti, kde se na některé zákonitosti a předepsané věci ještě hraje.

Ryan Reynolds natolik s touto postavou srostl, že je velmi nepravděpodobné, že by ji v nejbližších dekádách mohl hrát i někdo jiný. Stejně jako si to nikdo nedovede představit například u Wolverina.

[pullquote align=“full“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Celá recenze ve čtvrtek.[/pullquote]

Martin Staněk
foto/video: CinemArt/Totalfilm © 2018

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast