Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Zlínský festival startuje – otevře ho slovenské drama Nina

Jeden z nejstarších a největších festivalů pro děti a mládež na světě dnes večer zahájí slovenské drama Juraje Lehotského Nina. V Kongresovém centru ve Zlíně dnes proběhne slavnostní zahájení 58. ročníku Mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež. Festivalové projekce se ale konají už od pátečního rána. Slavnostní zahájení pro děti proběhlo už dopoledne a doprovodila ho premiéra islandského snímku Falkoni.

Festivalové centrum

Úvodní snímek Nina vypráví o dvanáctileté dívce, která se nedobrovolně ocitne v soukolí sobeckého rozvodového sporu svých rodičů. Velmi zdařilý snímek je možné vidět ve Zlíně exkluzivně, protože v České republice tento tématicky zajímavý film nemá distributora.

300 filmů z 55 zemíDo města festival přiváží na 300 filmů z 55 zemí světa. Krom klasických soutěžních sekcí se letos Zlín Film Fest zaměří i na 100 leté výročí Československa a krom českých novinek nabídne i snímky z exotických zemí, Rakouska i americký nezávislý film. Hvězdu na chodníku slávy letos dostane například Jaromír Hanzlík, Magda Vášáryová nebo Ivana Andrlová. Do Zlína dorazí i syn slavného skladatele Andrea Morriconne.

Festival ale přichystal i obrovské množství doprovodných programů a akcí. Nechybí divadelní představení nebo vědecký a sportovní program.
Dnes večer je například přichystán koncert skupiny Wohnout (Koncertní zóna ENAPO, 19 hodin) a na náměstí T. G. Masaryka proběhne ve 22 hodin slavnostní ohňostroj.

Loňský ohňostroj na slavnostním zahájení Zlín Film Festivalu

Pro filmové profesionály je přichystán zajímavý industry program.
Vstupenky jsou k dostání ve festivalovém akreditačním centru a partnerských kinech a zařízeních. Pro návštěvníky má festival v nabídce i FILMPAS, který umožňuje vyzvednout denně až 3 vstupenky na různá filmová představení. Návštěvník si navíc může kupovat vstupenky i online.
Cena jednotlivých vstupenek je 39,- Kč. Vstupné na koncerty v koncertní zóně se pohybují mezi 79,- a 199,- korunami.
K dispozici je také festivalová mobilní aplikace.

-red-
foto/video: Totalfilm.cz, Zlín Film Festival, Film Europe SK © 2018

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast