Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Dáš si ještě jedno? V traileru Úsměvů smutných mužů excelují špičkoví herci (video)

Nový film Dana Svátka podle autobiografie Josefa Formánka má v hlavní roli Davida Švehlíka. Do kin se parta alkoholiků v léčebně, z nichž každý má důvody k pití zcela odlišné podívá 12. července. Podívejte se na oficiální trailer filmu Úsměvy smutných mužů.

Svou tragikomedii “o chlastu, vůli a vesmíru” vypráví úspěšný spisovatel (David Švehlík), který k práci i k mluvení s jinými lidmi potřebuje nejdříve jen skleničku a později i celou láhev. V léčebně se pak Josef setkává s dalšími osudy těch, kteří jsou, či donedávna byli, v pití alkoholu opravdovými mistry. A vznikají tu přátelství a situace, jež v obyčejném životě ani nejsou možné.
Je neuvěřitelné, jak se David Švehlík do role vžil a jak se pro ni obětoval. Od scénáře, který jsme s ním probírali, přes samotné natáčení, až po dokončovací práce,“ popisuje režisér Dan Svátek.

Úsměvy smutných mužů – David Švehlík

Kromě dalších mužských rolí (Jaroslav Dušek, Ondřej Malý, Ivan Franěk, Jaroslav Plesl a další) zaujme i výrazná primářka v podání Simony Babčákové. Herci se štábem dokonce strávili několik dní ve skutečné léčebně v Petrohradě.
„Strávili jsme tam pár dní před natáčením, kdy jsme zažili tamější režim: budíček, rozcvička, snídaně. Prostě pobyt se vším všudy. Účastnili jsme se komunit, kde se ti pacienti naprosto odhalují a říkají úplně všechno. A nejdůležitější bylo, že nás tam přijali. Viděli asi, že to myslíme upřímně. Bylo to pro všechny velmi inspirativní,“ prozrazuje režisér.

Josef Formánek je autorem několika knižních bestsellerů. Proslavil se cestopisným románem Prsatý muž a zloděj příběhů. Na scénáři a samotném filmu s režisérem úzce spolupracoval.

-red-
foto/video: Bontonfilm © 2018

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast