Jan Cina představuje čertí kápézetku – video z natáčení Čertího brka

V listopadu do kin vstoupí očekávaná pohádka Čertí brko. Film s výraznou výtvarnou tváří natočil režisér Marek Najbrt. Děsuplné čertí masky jsme viděli před časem na natáčení (chystáme video), dnes tu ale máme Jana Cinu, který vám v následujícím videu představí Krabičku pekelné záchrany. „Točíme krásnou scénu, která se odehrává v krmelci. Moje postava Bonifáce tam představí propriety, které dostal v pekle, aby se mu ve světě dařilo a všechno tam zvládnul. Je to taková „kápézetka“ – krabička pekelné záchrany a obsahuje kouzelné věci, které umí to, co pozemšťani nezvládají,“ říká herec Jan Cina, a v ukázce představí všechny tři zázračné předměty.

Krabička čertí záchrany má čertu Bonifácovi pomoci při plnění zodpovědného úkolu, kterým ho pověřil Lucifer – doručit nové čertí brko do městečka Pytlov. Jednoho dne se totiž stane, že čertí brko, které doposud spravedlivě zapisovalo lidské hříchy všem obyvatelům Pytlova, přestane fungovat. Bonifác se vydává na cestu a hned jeho první zkušeností je, že mu zdejší šejdíř kouzelné brko ukradne. Tím se spustí řetěz událostí, kdy Pytlov ovládnou místní vychytralci, lenoši a podvodníci, jimž se nakonec podaří uvěznit i samotného vládce pekel. Je na Bonifácovi, aby v sobě našel ty nejlepší vlastnosti a osvobodil Pytlov, Lucifera i získal srdce krásné Markétky.

Čertí brko – Judit Bárdosz a Jan Cina

Film se opírá o skvělé herecké obsazení. V roli Lucifera se představuje (po více než třiceti letech od legendární úlohy ve filmu S čerty nejsou žerty) Ondřej Vetchý, v roli mladého čerta Bonifáce uvidí diváci vítěze divácky úspěšné televizní soutěže Tvoje tvář má známý hlas Jana Cinu, postavu Markétky hraje Judit Bárdos. V dalších rolích uvidíme třeba Jana Budaře, Marka Daniela, Janu Plodkovou, Tomáše Jeřábka nebo Václava Koptu.
-red-
zdroj: Uljana Donátová
foto/video: Punk Film, Falcon © 2018