Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Recenze | Ant-Man a Wasp přináší po Avengers úlevnou zábavu

Po ultimátním vyústění prvního dílu Avengers: Infinity War zavládla mezi marvelovskými fandy nezřídka i deprese a pocit bezvýchodnosti. Asi málokdo z vás neví o čem je řeč, ale přesto nebudu spoilerovat. V každém případě i Ant-Man a Wasp se propojí s Avengers 4, ale musíte si počkat na titulkovou scénu.

Ant-Man a Wasp (foto: Falcon)

Scott Lang neboli Ant-Man v podání Paula Rudda má za sebou už dvě filmová angažmá – úvodní sólovku a samozřemě účast v Captain America: Občanská válka. V Infinity War se neobjevil, a právě v aktuálním filmu se dozvíte proč.

Na Scotta dolehly následky jeho účasti v Avengers. Má domácí vězení a když se objeví Hope van Dyne (Evangeline Lilly), je to překvapení. Doktor Hank Pym (Michael Douglas) mu vzhledem k událostem v Německu nemůže přijít na jméno. Doktor Pym se teď však se svou dcerou chystá na záchranu původní Wasp a Hopeiny matky Janet (Michelle Pfeiffer). Před lety uvízla v říši kvant a existuje vysoká pravděpodobnost, že je ještě na živu. Scott se tam totiž ocitl taky a vrátil se.
Navíc je tu ještě jeden záporák, bez kterého by to samozřejmě nešlo. Je jí tajemná Ghost, která potřebuje technologie dr. Pyma pro svou vlastní záchranu. A neváhá při tom kohokoliv pohřbít, když to bude potřeba.

U prvního dílu Ant-Mana nebylo třeba znát MCU. Tady byste ale měli vidět první díl, stejně tak i Občanskou válku, pokud nechcete tápat.

Peyton Reed režíroval už jedničku a mírně recykluje. Minimálně v některých vtípcích. Jinak je ale humor v antmaní dvojce velmi zdařilý a působí po temnotě z Avengers jako balzám, který vám může fanouškovskou dušičku trochu pofoukat. Víc než záporáci mne tady dostaly komediální postavy. Ať už výtečný Luis (Michael Peňa) nebo nový agent Jimmy Woo v podání Randalla Parka. Oba dokáží pobavit asi i víc než titulní postava a jsou vážně osvěžením.

[pullquote align=“right“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Svěží akční nápady[/pullquote]Co se týče vizuální stránky, nedá se jí opět nic vytknout. Je tu několik skvělých nápadů, které dokáží vyprodukovatzpůsobit u diváka wow efekt. Jsou tu skvělé a vtipné nápady s choreografíí a zmenšováním a zvětšováním v akčních scénách. Jsou to svěží chvilky a vlastně nic v tomto díle Ant-Mana nepůsobí megalomansky, jen originálně.

Ant-Man a Wasp (foto: Falcon)

[pullquote align=“left“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Povedené 3D[/pullquote]Přestože 3D je nutnou diváckou alternativou ve všech marveláckých spektáklech, ne vždy má opodstatnění. Ant-Man a Wasp ale v několika scénách ukazuje, že se evidentně plánovalo i s ohledem na 3D promítání. A to je pozitivní, protože pak má smysl za 3D připlácet.

  • 75%
    Režie - 75%
  • 65%
    Scénář - 65%
  • 80%
    Herci - 80%
  • 85%
    Kamera, vizuál - 85%
  • 70%
    Hudba - 70%
75%

Ant-Man a Wasp (2018)

Ant-Man a Wasp je rodinný film. To se o posledních Avengers úplně říct nedá. A tak jestli máte doma špunty, kteří vyvrcholení deseti let MCU obrečeli a bezradně kroutili hlavičkami, vezměte je na zábavnou 100 minutovou jízdu plnou známých hrdinů, humoru i zábavných a originálních akčních scén.

Martin Staněk, Totalfim.cz
foto/video: Falcon, Marvel, Disney

Ant-Man a Wasp
Ant-Man and the Wasp
Akční / Dobrodružný / Sci-Fi
USA, 2018, 118 min
Premiéra: 5. července 2018 Falcon

Režie: Peyton Reed
Předloha: Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks), Larry Lieber (komiks)
Scénář: Chris McKenna, Erik Sommers, Paul Rudd, Andrew Barrer, Gabriel Ferrari
Kamera: Dante Spinotti
Hudba: Christophe Beck
Hrají: Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Douglas, Michelle Pfeiffer, Michael Peña, Walton Goggins, Hannah John-Kamen, Laurence Fishburne, Bobby Cannavale, Judy Greer, David Dastmalchian, T.I., Randall Park, Abby Ryder Fortson, Goran Kostic, Sean Kleier, Michael Cerveris, Riann Steele, Hayley Lovitt, Madeleine McGraw, Tim Heidecker

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast