Filmové premiéry od 16. srpna

Do kin se vrací v sequelu úspěšného thrilleru Equalizer 2 mstitel a ochránce v podání Denzela Washingtona. Komediální drama BlacKkKlansman o infiltraci černocha mezi členy Ku-Klux-klanu nabízí zpracování neuvěřitelného pravdivého příběhu ze sedmdesátek. Do kin vchází také rusko-francouzský životopisný snímek Léto, čínský animák Příběh koček a komedie s Milou Kunis a Kate McKinnon Špión, který mi dal kopačky.

Equalizer 2 (USA, 2018)


Pokračování úspěšného akčního thrilleru Equalizer. Denzel Washington se vrací jako bývalý člen speciální jednotky Robert McCall, který bojuje za práva a spravedlnost pro ty, kteří už ztratili veškerou naději.

Equalizer 2 
The Equalizer 2 
Akční / Krimi / Thriller
USA, 2018, 121 min
Režie: Antoine Fuqua 
Scénář: Richard Wenk 
Kamera: Oliver Wood 
Hudba: Harry Gregson-Williams 
Hrají: Denzel Washington, Pedro Pascal, Bill Pullman, Melissa Leo, Ashton Sanders, Orson Bean, Sakina Jaffrey, Jonathan Scarfe, Lexie Roth, Andrei Arlovski, Patty O’Neil, Dj Nino Carta, Manny Famolare, Rhys Olivia Cote


BlacKkKlansman (USA, 2018)


Na začátku sedmdesátých let minulého století se Spojené státy vařily v záplavě demonstrací za lidská práva. V téže době se jeden mladý černý kluk s gigantickým afrem (John David Washington, syn Denzela Washingtona) rozhodl rozšířit řady coloradské policie. Ron Stallworth byl první Afroameričan v tomhle sboru. Jeho přijetí mělo zacpat pusu čím dál naštvanější černošské komunitě. Aby těch změn nebylo zase příliš, šoupli nadřízení Rona do archivu (= oddělení evidence důkazů), kde měl co nejméně překážet. Jenže Ronovy ambice byly o poznání větší. Soustavným tlakem na nadřízené se mu nejdřív podařilo svléknout uniformu a v civilu infiltrovat politické mítinky „černých bratrů“. Protože se mu nechtělo donášet na bližního svého, zvednul sluchátko, vytočil číslo Davida Dukea (Topher Grace), místního předáka Ku-klux-klanu, a omotal si ho kolem prstu. Naprosto přesvědčivým způsobem se prezentoval jako fanatický vyznavač bílé rasy a David Duke mu to spolknul i s navijákem, jelikož ho po pár telefonátech vtáhnul do struktur klanu. Když pak bylo potřeba nasadit do akce zapáleného rasistu Rona Stallwortha i fyzicky, ujal se té role Ronův kolega Flip Zimmerman (Adam Driver), který s nadšením docházel na tajná i veřejná setkání členů klanu s cílem získat co nejvíc informací a překazit plánované násilné operace. Zní to neuvěřitelně, zní to komicky, skutečně se to však stalo.

BlacKkKlansman
Drama / Krimi / Komedie / Životopisný
USA, 2018, 134 min
Režie: Spike Lee
Předloha: Ron Stallworth (kniha)
Scénář: Spike Lee, David Rabinowitz, Charlie Wachtel, Kevin Willmott
Kamera: Chayse Irvin
Hudba: Terence Blanchard
Hrají: John David Washington, Adam Driver, Topher Grace, Laura Harrier, Ryan Eggold, Paul Walter Hauser, Corey Hawkins, Robert John Burke, Jasper Pääkkönen, Ashlie Atkinson, Craig muMs Grant, Michael J. Burg, Michael Buscemi, Harry Belafonte


Léto (Rusko / Francie, 2018)

Leningrad, začátek osmdesátých let. Neoficiální hudební scénou hýbají místní následovníci Lou Reeda, Iggyho Popa, Bowieho nebo Talking Heads. Patří k nim i mladý Viktor. Když se setká se svým idolem Mikem a jeho krásnou ženou Natašou, začíná léto plné hudby, přátelství a zakázané lásky. Film o začátcích skutečných kultovních kapel Kino a Zoopark měl premiéru v hlavní soutěži festivalu v Cannes, zatímco režisér Kirill Serebrennikov trávil čas v domácím vězení v Moskvě.

Léto
Životopisný / Romantický / Hudební / Muzikál
Rusko / Francie, 2018, 126 min
Režie: Kirill Serebrennikov
Scénář: Kirill Serebrennikov, Lili Idova, Michail Idov
Kamera: Vladislav Opeljanc
Hudba: Roman Bilyk
Hrají: Yoo Tae, Irina Staršenbaum, Roman Bilyk, Filipp Advejev, Alexandr Gorčilin, Nikita Jefremov, Julija Aug, Jelena Koreněva, Lija Achedžakova, Anton Adasinsky


Příběh koček (Čína, 2018)


Kocour Marvin se svým synem Samem to vyhráli. Žijí si na vysoké noze pohodlného domova, na svět koukají z výšky mrakodrapu a vůbec nic jim nechybí. Říká se, že kočky mají devět životů, a tihle kocouři využívají jenom ten první, spokojený a bez problémů. Znáte ale děti, chtějí poznat svět, něco zažít a malý kocourek by se navíc strašně rád podíval do pověstného ráje koček. Sestaví si vlastní létací stroj a vyráží na dobrodružství, o kterém se bude jednou vyprávět a točit filmy. Nasadí si brýle a je pryč! Kocouří táta Marvin musí překonat sám sebe, všechen svůj strach i nepříjemné vzpomínky z minulosti, a vydat se na záchrannou misi. Nejen do džungle velkoměsta, stopy totiž vedou do skutečné divočiny plné nástrah a divokých zvířat. Má sice pomocníka, barevnou papoušici Ara, i tak ho čeká cesta, kde se devět kočičích životů bude hodit. Všechny čeká hromada zážitků, zábavy a nečekaných setkání, o nichž by se jim bez odvahy malého kocoura ani nesnilo.

Příběh koček
Cats and Peachtopia
Animovaný / Komedie / Dobrodružný / Rodinný
Čína, 2018, 90 min
Režie: Gary Wang


Špión, který mi dal kopačky (USA, 2018)

Audrey (Mila Kunis) a Morgan (Kate McKinnon) jsou nejlepší přítelkyně, které se nevědomky zapletou do mezinárodního spiknutí poté, kdy jedna z žen zjistí, že její bývalý přítel byl ve skutečnosti špión. Svět špiónů ale není úplně připravený na dvě všehoschopné ženské.

Špión, který mi dal kopačky
The Spy Who Dumped Me
Akční / Komedie
USA, 2018, 117 min
Režie: Susanna Fogel
Scénář: Susanna Fogel, David Iserson
Kamera: Barry Peterson
Hudba: Tyler Bates
Hrají: Mila Kunis, Kate McKinnon, Sam Heughan, Justin Theroux, Ivanna Sachno, Hasan Minhaj, Gillian Anderson, Ólafur Darri Ólafsson, Fred Melamed, Justine Wachsberger, Kev Adams, Ruby Kammer, Ernst-Marcus Thomas