Filmové premiéry od 2. srpna

Kritiky i diváky vysoce ceněné šesté pokračování Mission: Impossible – Fallout otevírá přehled prvních srpnových premiér. Po čtrnácti letech se vrací Úžasňákovi s druhým dílem. Legendární pixarovský animák udržel laťku kvality. Australský historické drama Sweet Country získalo několik ocenění na světových festivalech. Whitney je velmi silný dokument o známé legendární zpěvačce. A nakonec je tu španělská komedie Abrakadabra.

Mission: Impossible – Fallout (USA, 2018)

Ethan Hunt si vždycky vybíral nesplnitelné mise. Pokaždé v nich uspěl, okolnostem navzdory. Na začátku tohoto příběhu však čelí úplně nové situaci. Něco se pokazilo, past nesklapla a vinou jeho selhání se ocitnou ve smrtelném ohrožení vybraná světová velkoměsta. Ethan je přesvědčen, že pouze on se svým týmem dokáže tragickou chybu napravit. Je však sám, kdo si to myslí. Do hry vstupují další hráči, kteří mu možná pomáhají, ale možná také sledují své vlastní zájmy, které jsou v rozporu s těmi Ethanovými. Rozdělení na kladné a záporné hrdiny nebude tentokrát vůbec jednoduché. V pozadí navíc čím dál rychleji utíká čas vstříc momentu, který dramaticky změní mapu světa.

Mission: Impossible – Fallout
Akční / Dobrodružný / Thriller
USA, 2018, 147 min
Režie: Christopher McQuarrie
Scénář: Christopher McQuarrie
Kamera: Rob Hardy
Hudba: Lorne Balfe
Hrají: Tom Cruise, Rebecca Ferguson, Henry Cavill, Vanessa Kirby, Alec Baldwin, Simon Pegg, Sian Brooke, Sean Harris, Ving Rhames, Michelle Monaghan, Angela Bassett, Wes Bentley, Alix Bénézech, Joey Ansah, Caspar Phillipson, Velibor Topic, Gordon Alexander, Frederick Schmidt, Russ Bain, Grahame Fox


Úžasňákovi 2 (USA, 2018)


Ve filmu Úžasňákovi 2 se vrací oblíbená rodina superhrdinů. Avšak tentokrát je hlavní hvězdou Helen, zatímco Bob zůstal v domácnosti a pomáhá Violet a Dashovi zvládat každodenní nástrahy „normálního“ života. Pro všechny je to těžká změna, a těžší je o to víc, že si nikdo z rodiny neuvědomuje superschopnosti malého Jack-Jacka. Když se objeví nový padouch, který se chystá uskutečnit ďábelsky geniální plán, tak rodina a Mražoun musí najít způsob, jak se dát zase dohromady a spojit síly – což se lehko řekne a těžko udělá, i když jsou všichni doslova úžasní.

Úžasňákovi 2
Incredibles 2
Animovaný / Akční / Dobrodružný
USA, 2018, 118 min
Režie: Brad Bird
Scénář: Brad Bird
Hudba: Michael Giacchino
Hrají: Craig T. Nelson, Holly Hunter, Sarah Vowell, Huck Milner, Samuel L. Jackson, John Ratzenberger, Bob Odenkirk, Sophia Bush, Catherine Keener, Brad Bird, Jonathan Banks, Isabella Rossellini


Sweet Country (Austrálie, 2017)

Domorodý chovatel dobytka Sam (Hamilton Morris) v sebeobraně zabije bělošského majitele stanice Harryho. Musí vše opustit a utéct i se svou těhotnou manželkou. Vydávají se drsnou a nádhernou krajinou do vnitrozemí. Seržant Fletcher (Bryan Brown) s pomocí domorodého stopaře Archieho (Gibson John) a místních vlastníků půdy, mezi nimiž je i Fred (Sam Neill), vede skupinu pronásledovatelů. Je posedlý dopadením Sama a snahou předat ho za vraždu k soudu. Sam se však v buši vyzná lépe než kdo jiný….

Sweet Country
Western / Drama / Krimi
Austrálie, 2017, 113 min
Režie: Warwick Thornton
Scénář: Steven McGregor, David Tranter
Kamera: Dylan River, Warwick Thornton
Hrají: Hamilton Morris, Bryan Brown, Sam Neill, Gibson John, Matt Day, Ewen Leslie, Thomas M. Wright, Natassia Gorey Furber


Whitney (VB / USA, 2018)

Nejprodávanější, nejúspěšnější či nejoceňovanější – každý přívlastek k famózní Whitney Houston stoprocentně sedí. Každý velký úspěch je však vykoupen a najít pravdu není vždy jednoduché – dokument od oscarového režiséra Kevina Macdonalda se ale do tohoto boje přesto pouští a nezapomenutelnou formou přibližuje božskou Whitney tak, jak ji ještě neznáte. Jedná se o oficiální dokument požehnaný matkou Whitney a její nejbližší rodinou. Ta poskytla exkluzivní rozhovory a záběry ze zákulisí jejího života, které dosud nebyly zveřejněny.

Whitney
Dokumentární / Hudební / Životopisný
Velká Británie / USA, 2018, 120 min
Režie: Kevin Macdonald
Scénář: Kevin Macdonald
Kamera: Nelson Hume
Hudba: Adam Wiltzie
Hrají: Whitney Houston (a.z.), Kevin Costner, Ellen White, L.A. Reid, Gary Houston


Abrakadabra (Španělsko, 2017)

Hlavní hrdinka Carmen je matkou náctileté dcery a ženou v domácnosti. Její manžel Carlos pracuje na stavbě, má rád pivo a je zarytým fanouškem fotbalu. Pár je pozván na svatbu, kde Carlos svým obhroublým chováním způsobí ostudu. Během večera je na programu vystoupení kouzelníka a hypnotizéra Pepeho. Carlos si ho veřejně dobírá tak moc, že ho Pepe vyzve na pódium. Během seance se však omylem do Carlosova těla dostane zbloudilý duch jiného muže a bláznivá španělská komedie může začít.

Český trailer není k dispozici

Abrakadabra
Komedie
Španělsko, 2017, 96 min

Režie: Pablo Berger
Scénář: Pablo Berger
Kamera: Kiko de la Rica
Hudba: Pablo Berger, Alfonso de Vilallonga
Hrají: Maribel Verdú, Antonio de la Torre, José Mota, Josep Maria Pou, Quim Gutiérrez, Saturnino García, Ramón Barea, Javivi, Julián Villagrán, Esperanza Elipe, Fabia Castro, Yiyo Alonso