Filmové premiéry od 27. září

Do českých kin dnes vstupuje výjimečný český filmový debut, thriller Domestik. Velmi silná studie rozkládajícího se vztahu dvou blízkých lidí na pozadí jejich obsesivního chování. Do kin vchází skvělé drama z festivalových přehlídek Beze stop, horor Hell Fest: Park hrůzy, česká undergroundová komedie Odborný dohled nad výkladem snu a animovaný Yeti: Ledové dobrodružství.

Domestik (Česko / Slovensko, 2018)


Roman je vrcholový cyklista, který se zotavuje ze zranění pomocí náročného cvičení a přísné životosprávy. Aby zlepšil svůj výkon, spí dokonce v kyslíkovém stanu, který si nechal postavit v ložnici. To ale těžce nese jeho žena Šarlota, která už dlouho touží po dítěti. S každou další nocí v kyslíkovém stanu se jejich vztah proměňuje. Podaří se jim v tomto klaustrofobním prostředí ještě znovu nadechnout? Minimalistická studie rozpadu těla a vztahu v debutu Adama Sedláka, který byl v roce 2015 oceněn Filmovou nadací prvním místem za nejlepší nerealizovaný scénář.

Domestik
Drama
Česko / Slovensko, 2018, 117 min
Režie: Adam Sedlák
Scénář: Adam Sedlák
Kamera: Dušan Husár
Hrají: Tereza Hofová, Jiří Konvalinka, Miroslav Hanuš, Tomáš Bambušek


Beze stop (USA, 2018)

Patnáctiletá Tom žije se svým otcem v lese na okraji Portlandu. Dobrovolná izolace od tzv. normální společnosti jim umožňuje vytvořit si realitu čistých, civilizací nezkažených prostých radostí. Jednoho dne však o sobě okolní svět dává vědět a konfrontace je nevyhnutelná.

Beze stop
Leave No Trace
Drama
USA, 2018, 119 min
Režie: Debra Granik
Předloha: Peter Rock (kniha)
Scénář: Debra Granik, Anne Rosellini
Kamera: Michael McDonough
Hudba: Dickon Hinchliffe
Hrají: Ben Foster, Thomasin McKenzie, Jeff Kober, Dale Dickey, Ayanna Berkshire, Isaiah Stone, Michael Draper


Hell Fest: Park hrůzy (USA, 2018)

Představte si, že na Matějské pouti vjedete do strašidelného zámku a do klína vám tam spadne nepříjemně skutečná useknutá hlava. Nemůžete ani mluvit, ovšem nikoho jiného to nevzrušuje, protože useknutá hlava ke strašidelnému zámku tak nějak patří. Přesně tak se cítí hrdinové hororu Hell Fest: Park hrůzy. Sériový zabiják v masce si totiž z celého lunaparku Hell Fest udělal dokonalé maskování a svoje vlastní smrtonosné hřiště. Panoptikum strašidel skropí skutečná krev, na velevážené publikum čeká opravdový děs a smrt.

Hell Fest: Park hrůzy
Hell Fest
Horor
USA, 2018
Režie: Gregory Plotkin
Scénář: Seth M. Sherwood, Gary Dauberman
Hudba: Bear McCreary
Hrají: Amy Forsyth, Bex Taylor-Klaus, Tony Todd, Reign Edwards


Odborný dohled nad výkladem snu (Česko, 2018)

Odborný dohled nad výkladem snu je příběhem tří kamarádů – Muzikanta, Zloděje a Cirkusáka, bývalých spoluvězňů z bolševického kriminálu, kteří spolu po ovdovění žijí v domě na česko-německém pomezí. Přivedla je sem potřeba vypořádat se s někým, kdo jim v minulosti hodně ublížil. Bohužel záhy zjistí, že tím člověkem je současný hospodský, a tím pádem nemají kam chodit na točené pivo. Nečekaná situace je nutí rozlousknout elementární otázku: kam budou chodit na pivo. Pánové se ji snaží vyřešit dojížděním do nedalekého Polska. Zdánlivě vyřešenou věc ale zkomplikuje Cirkusák, když se při setkání s polským hospodským, který má za manželku Němku s tureckými kořeny Jasmínu, projeví jako český xenofob. Navíc se v jejich novém domově objeví sudetská Němka – Babička. Dům, ve kterém pánové žijí, byl její rodný, a ona trvá na tom, že zde přespí, aby se jí zdál sen o muži, kterému kdysi jako mladičká členka Hitlerjugend ublížila. V domě žije i Holka, což je bývalá prostitutka, která je těhotná. Pánové si ji nastěhovali domů, aby „nemuseli spořádaně stárnout“. Těhotná Holka jim nechce prozradit, kdo z nich tří je otcem dítěte…A pak se všichni dozvědí o „kouzelném čaji“, který před válkou objevil zakladatel místní zahrádkářské kolonie. Po jeho vypití se prý každému zdá, na co myslel a o čem chtěl, aby se mu zdálo…

Odborný dohled nad výkladem snu
Komedie
Česko, 2018, 79 min
Režie: Pavel Göbl
Scénář: Pavel Göbl
Kamera: Jiří Zykmund
Hrají: Vratislav Brabenec, Jozef Polievka, Jiří Vymětal, Nikol Fischerová, Laco Deczi, Jiří Lábus


Yeti: Ledové dobrodružství (USA, 2018)

Rodinná komedie, ve které je Yeti přesvědčen, že záhadné bytosti známí jako „lidé” opravdu existují.

Yeti: Ledové dobrodružství
Smallfoot
Animovaný / Komedie / Rodinný
USA, 2018
Režie: Glenn Ficarra, John Requa
Scénář: Glenn Ficarra, John Requa
Hudba: Christophe Beck
Hrají: Zendaya, Channing Tatum, Danny DeVito, Gina Rodriguez, James Corden, Common, Jimmy Tatro, Yara Shahidi, LeBron James