Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

VÍTÁME VÁS NA NAŠEM NOVÉM WEBU. VĚŘÍME, ŽE SE VÁM TU BUDE LÍBIT.

V Torontu měl premiéru nový film Paola Sorrentina o Berlusconim (video)

Na prestižní mezinárodní přehlídce MFF v Torontu byl včera ve světové premiéře poprvé k vidění očekávaný nový film Paola Sorrentina. Film Oni a Silvio (Loro) už sbírá první nadšené recenze a novináři se především shodnou na jediném – v době #MeToo kampaní a podobných politicky korektních iniciativ je vidět takový drzý, stylový a otevřený film téměř zázrak.

Oni a Silvio (foto: Aerofilms)

Nový Sorrentinův film nezapře režisérův nezaměnitelný styl, divákům dobře známý také z oscarového filmu Velká nádhera. Sorrentinův dvorní herec Toni Servillo tentokrát v hlavní roli ztvárnil Silvia Berlusconiho – notoricky známého miliardáře, skandalistu, mediálního magnáta a dlouholetého předsedu italské vlády, jenž se proslavil zejména svým excentrickým způsobem života a rozpustilými večírky, které svět zná pod označením „bunga bunga“.

Přestože se děj filmu točí právě kolem této ústřední postavy, dotýká se řady dalších obecnějších témat: ztráty hodnot v politice, egoismu, šovinismu nebo cynického mechanismu moci. Zabývá se nejen tím, kdo je skutečný Silvio Berlusconi a další mocní jeho střihu, ale také tím, kdo jsou ti, kteří jim pomáhají udržet jejich moc, ti, kteří chtějí stát na stejném břehu jako oni a snaží se vlísat do jejich přízně, ti, kteří je volí, zkrátka všichni ti, kdo se je naučili milovat.

Po světové premiéře na filmovém festivalu v Torontu vstoupí snímek Oni a Silvio také do českých kin. Stane se tak 15. listopadu 2018 díky spolupráci Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, České televize a distribuční společnosti Aerofilms.

-red-
foto/video: Aerofilms, KVIFF Distribution

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast