Zlatý podraz – v bordelu se Chantal Poullain (video)

Nové video k filmu Zlatý podraz, který vstoupí do kin již 25. října, odhaluje pikantní historické souvislosti. Českoslovenští basketbalisté bydleli totiž na ME v Ženevě v roce 1946 ve vykřičeném domě. Podle pamětníků proto, že to bylo levné. Podívejte se na video. Premiéra nového filmu Radima Špačka bude 25. října.

Že je to pravda dokazují dobové kroniky hráčů, které popisují příjemnou atmosféru v podniku i jejich kresby tanečnic a dívek. Jediný žijící pamětník Ivan Mrázek (ve filmu Ivan Karásek, kterého hraje Jan Mansfeld z Divadla Husa na provázku) říká, že oslavy byly bouřlivé, ale on jediný byl jako benjamínek mužstva abstinent a nikdy nekouřil. Jan Mansfeld to komentuje: „To já si ty oslavy ve filmu užil se vším všudy, doufám, že se na mě pan Mrázek nebude zlobit.“
Ve filmu Zlatý podraz opakuje neoblíbený funkcionář Hrabal, kterého skvěle hraje Ondřej Malý, stále větu: „Sehnal jsem to levně.“ Říká to i hráčům, když překvapeně nakráčejí do vykřičeného domu.

Ve filmu se bordel zrovna rekonstruoval, nebyli tam zákazníci, jen dívky. Ty se staly fanynkami Čechoslováků, podporovaly je na zápasech a slavily s nimi vítězství. Ve vykřičeném domě se potká Franta (Filip Březina)Michelle (Patrycja Volny). Michelle není prostitutka, moderně řečeno je uprchlicí. Napřed před Stalinem, později Hitlerem. Bordelmamá ztvárňuje se šarmem Chantall Poulain.

Pokyny od režiséra Radima Špačka pro představitele hlavní role Filipa Březinu před scénou s rozbitou keckou.
Foto BUC-FILM – Patrik Nguyen

Film začíná v roce 1938. Hlavní linii snímku tvoří osudová láska mladého právníka a sportovce Franty (Filip Březina) k tanečnici Michelle (Patricia Volny), s kterou se seznámí na poválečném Mistrovství Evropy v basketbalu v Ženěvě. Michell je osudem pronásledovaná dívka, která prchla z vlasti před Stalinem i Hitlerem. Jejich příběh, který kromě politiky ovlivní i dva protikladní jedinci trenér Valenta (Stanislav Majer) a funkcionář Hrabal (Ondřej Malý), vrcholí v roce 1951, kdy Evropu už na mnoho let rozdělila železná opona.

Premiéra filmu Zlatý podraz v českých kinech bude 25. října 2018.

-red-
foto/video: Falcon, BUC Film © 2018