Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Filmové premiéry od 1. listopadu

Jednoznačně jeden z nejlepších filmů tohoto roku právě vstupuje do českých kin. Bohemian Rhapsody, příběh frotmana skupiny Queen zdobí skvělý výkon hlavního představitele. Louskáček a čtyři říše nabízí klasický příběh v novém Disney hávu. Climax je taneční horor francouzského režiséra Gaspara Noe. V nabídce je i další film z Francie – animovaný příběh Dilili v Paříži. Český dokument Kibera: Příběh slumu mapuje jeden z největších slumů na světě. A nakonec je tu kanadský film The Perfect Kiss s Lucií Vondráčkovou, který režírovala Tina Adams (pod pseudonymem je schovaná herečka Petra Martincová).

Bohemian Rhapsody (Velká Británie / USA, 2018)


Film Bohemian Rhapsody je oslavou rockové skupiny Queen, jejich hudby a především Freddieho Mercuryho, který svou tvorbou i životem vzdoroval všem myslitelným stereotypům, díky čemuž se stal jedním z nejvýraznějších umělců na světě. Snímek mapuje raketový vzestup nekonvenční skupiny prostřednictvím jejich revolučního zvuku a ikonických písní, jako jsou „We Will Rock You“, „We Are the Champions“ nebo právě „Bohemian Rhapsody“. Jejich příběh začíná bleskovým startem, pokračuje neřízenou životní spirálou a vrcholí nezapomenutelným, strhujícím vystoupením na koncertu Live Aid v roce 1985. Na jeho pódiu Queen v čele se rtuťovitým Freddiem předvedli jednu z největších show v historii rocku. Jejich hudba byla a stále je ohromnou inspirací pro celý svět.

Bohemian Rhapsody
Životopisný / Drama / Hudební
Velká Británie / USA, 2018, 134 min
Režie: Bryan Singer
Scénář: Anthony McCarten
Kamera: Newton Thomas Sigel
Hudba: John Ottman
Hrají: Rami Malek, Lucy Boynton, Joseph Mazzello, Mike Myers, Ben Hardy, Aidan Gillen, Gwilym Lee, Tom Hollander, Allen Leech, Jess Radomska, Aaron McCusker, Michelle Duncan, Max Bennett, Ace Bhatti


Louskáček a čtyři říše (USA, 2018)

Klára (Mackenzie Foy) chce jediné, a to je klíč – takový, který otevře skříňku, ve které se skrývá dar od její zesnulé matky. Zlatá nit, kterou napne její kmotříček Drosselmeyer (Morgan Freeman) o Štědrém večeru, ji k tomu klíči zavede – jenže ten v mžiku zmizí do záhadného a fantastického paralelního světa. Právě tam se Klára setká s vojákem a louskáčkem Filipem (Jayden Fowora-Knight), armádou myší a regenty, kteří spravují tři říše: Říši sněhových vloček, Říši květů a Říši sladkostí. Klára s Filipem musí vstoupit do Čtvrté říše, kde panuje krutá Perníkářka (Helen Mirren), získat Klářin klíč a pokud to bude možné vrátit nestabilnímu světu harmonii.

Louskáček a čtyři říše
The Nutcracker and the Four Realms
Dobrodružný / Rodinný / Fantasy
USA, 2018, 100 min
Režie: Lasse Hallström, Joe Johnston
Předloha: Ernst Theodor Wilhelm Hoffmann (povídka)
Scénář: Ashleigh Powell, Tom McCarthy
Kamera: Linus Sandgren
Hudba: James Newton Howard
Hrají: Mackenzie Foy, Keira Knightley, Helen Mirren, Morgan Freeman, Ellie Bamber, Matthew Macfadyen, Miranda Hart, Eugenio Derbez, Jack Whitehall, Richard E. Grant, Sergej Polunin, Omid Djalili, Misty Copeland, Meera Syal, Nick Mohammed, Jayden Fowora-Knight, Tom Sweet, Joe Watts, Rita McDonald Damper, Nikolaos Brahimllari, Blake Ridder, Charles Streeter, Kei Miura, Will Christopherson


Climax (Francie, 2018)


Poslední noc v chatě uprostřed lesů, zima 1996. Třicítce tanečníků a tanečnic končí intenzivní trénink na turné v USA, zbývá už jen závěrečná party. Na vinylech Daft Punk nebo Aphex Twin. A k tomu jedna velká nádoba sangrii, která na chvilku zmizela z očí… Drogový muzikál či taneční horor Climax získal v Cannes pověst nejlepšího snímku režiséra Gaspara Noeho, zvítězil v sekci Quinzaine des réalisateurs a stal se jedním z největších překvapení celého festivalu. Zrození a smrt jsou mimořádné zážitky. Život je pomíjivé potěšení.

Climax
Drama / Horor / Taneční
Francie, 2018, 95 min
Režie: Gaspar Noé
Scénář: Gaspar Noé
Kamera: Benoît Debie
Hrají: Sofia Boutella, Romain Guillermic, Souheila Yacoub, Kiddy Smile, Claude Gajan Maude, Giselle Palmer, Taylor Kastle, Thea Carla Schott, Sharleen Temple, Lea Vlamos, Alaia Alsafir, Kendall Mugler, Lakdhar Dridi, Adrien Sissoko, Mamadou Bathily, Ashley Biscette, Sarah Belala


Dilili v Paříži (Francie, 2018)

Půvabný animovaný příběh Dilili v Paříži je dalším filmem z dílny uznávaného francouzského animátora Michela Ocelota. Skrze dobrodružství malého děvčátka přiblíží malým divákům dobu „Belle Époque“, tak zvané Krásné časy v dějinách Francie, známé z plakátů Alfonse Muchy. Odvážná Dilili spolu se svým kamarádem Orelem jde po stopách spolku, který stojí za únosy dívek v Paříži. Během svého pátrání navštíví mladí hrdinové mimo jiné i slavný kabaret Moulin Rouge a potkají řadu významných osobností té doby – od vědkyně Marie Curie, přes malíře Picassa, Moneta či Renoira až ke spisovateli Marcelu Proustovi. Každý z nich poskytne malým detektivům pomocnou ruku či nápovědu. Dostanou se na pozoruhodná místa, do tajemného případu se prolne magie, a na jeho konci se tradičně střetne dobro se silami temna.

Dilili v Paříži
Dilili à Paris
Animovaný / Rodinný / Mysteriózní
Francie, 2018, 95 min
Režie: Michel Ocelot
Scénář: Michel Ocelot
Hudba: Gabriel Yared


Kibera: Příběh slumu (Česko, 2018)

Kibera je jeden z největších slumů v Africe. Nachází se v Nairobi, hlavním městě Keni. Jedná se o neformální osídlení, kde chybí státem zprostředkovávané služby, jako je tekoucí pitná voda, nebo kanalizace. Na fungující zdravotnictví, školství, nebo policii, se místní nemohou spolehnout. To ovšem neznamená, že všichni obyvatelé Kibery jsou odsouzeni k životu v neštěstí. Dokument Kibera: Příběh slumu ukazuje ty, kteří se rozhodli slum přetvořit v lepší místo: Umělci ze skupiny Maasai Mbili se svým umění snaží dát místu identitu a lidem pocit, že vědí, kam patří. Učitelka Benta, která je HIV pozitivní, ve svém domě založila školku pro děti z HIV pozitivních rodin, aby jim pomohla vyrovnat se se stigmatizací, které čelí v životě. Další z postav je Tanker, bývalý profesionální boxer, který pro mladé lidi ze slumu postavil boxerskou školu, kde je učí disciplíně a sebeobraně. Vypravěčem filmu je Don – mladý fotograf, který strávil celý život ve slumu. Svými fotografiemi se snaží dokázat, že Kibera je především místo s velkým potenciálem, plné kreativních jedinců, kteří se naučili prostředí slumu využít na maximum, usilovat o lepší budoucnost a hájit tak svoje práva. Jsou to právě oni, kteří nahrazují chybějící služby a činí tak místo pro své sousedy lépe obyvatelným. Kibera: Příběh slumu sleduje, jak tento neformální systém funguje a je-li možné jej udržet i když přijde do konfliktu s formálním – během frekventovaných politických nepokojů.

Kibera: Příběh slumu
Dokumentární
Česko, 2018, 90 min
Režie: Martin Páv
Scénář: Martin Páv
Kamera: Petr Racek
Hudba: Ondřej Mataj


The Perfect Kiss (Kanada, 2018)

Každý člověk hledá štěstí, ale když už vám táhne na třicet a pořád žijete u rodičů, kteří s vámi jednají jako s dítětem, ztratili jste práci a láska je v nedohlednu, pak hledáte ještě intenzivněji. Tanya Cova (Lucie Vondráčková) bydlí se svými rodiči v severoamerickém městě u velkých jezer, v trochu všední každodennosti americké společnosti. Nudí se i její rodiče, zapomenutí agenti pro nejmenovanou východní říši, kteří nemají nic jiného na práci, než aby slídili za svou vlastní dcerou. Když rodiče povolají starou známou Šárku a jejího syna Igora, aby Tanyu zasnoubili, je to poslední kapka v poháru Taniny touhy po svobodě. Tanya nachází útočiště u své nejlepší kamarádky Britney Greenberg. Znuděná Britney, která má dvě děti s bývalým Tanyiným přítelem Tomem, obtloustlým a přesto dokonalým manželem a tatínkem, vydělávajícím krásné peníze jako “ajťák”, vidí Tanyin příchod jako možnost nového vzrušení v příliš poklidném rodinném životě.
Na předměstí se pak odehrává drama, způsobené polibkem v parku. Tanya se ocitne v nelegálně pronajímaném bytě s velice nepravděpodobnými spolubydlícími, mezi kterými je i Igor. Rodiče dostanou z centrály avízo, že jejich zapomenutá špionská buňka je rozpuštěna a převelena do Paříže. Mají starost, jak dát Tanye vědět, že se jejich působiště se mění. Do mise je vyslána Šárka, která zprávu úspěšně předá. Miliardář, Brian Demarrias, se rozchází se svojí partnerkou. Vizitka makléřky ,Tanyi Cové, stále voní v jeho kapse. Setkají se jeho nemotorné námluvy s vysněnou odpovědí ztřeštěné naivní a nespoutané půvabné Tanyi? A který polibek je opravdu pravý? The Perfect Kiss je svěží komedie plná nečekaných zvratů a zápletek.

The Perfect Kiss
Komedie / Romantický
Kanada, 2018, 83 min
Režie: Tina Adams
Scénář: Tina Adams
Kamera: Jan Belina
Hudba: Benjamin Beladi, David Jabert
Hrají: Lucie Vondráčková, Landy Cannon, Liliana Komorowska, Sophie Gendron, Samy Osman, Tina Adams

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast