Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Do kin míří vánoční detektivka podle Poledňákové – vyhrajte předlohu!

Ten, kdo tě miloval je nová komediální a tak trochu duchařská rodinná detektivka. V produkci Adama Dvořáka (Gangster Ka) vznikla v režii Jana Pachla (Rapl). V hlavních rolích už tento čtvrtek 8. listopadu uvidíme Pavla Řezníčka, Soňu Norisovou, Hynka Čermáka, Evu Holubovou, Líviu Bielovič a další známé herce. Scénář vznikl podle knihy režisérky a spisovatelky Marie Poledňákové. Pět z vás má možnost knižní předlohu vyhrát v naší soutěži.

Ten kdo tě miloval (foto: Falcon)

Detektivem v tomto filmu tentokrát není člen kriminalistického týmu, ale jeho rodina (manželka, synové, matka a rodinný nepraktický praktický lékař), která se snaží velmi netradičními postupy dobrat se pravdy a vyšetřit jeho poslední případ i jeho záhadné úmrtí. On sám kpt. Kalina jim je jako duch přítomný na tomto světě vždy k ruce. Během pátrání nastává nečekaná eskapáda humorných událostí a nahodilých peripetií komplikujících jejich snahu dobrat se k pravdě.
„Ten, kdo tě miloval je vánoční komedií, netradiční detektivkou i rodinným filmem, na který se může dívat kdokoliv, od pětiletého špunta až po osmdesátiletou babičku (možná i stoletou, doufám). Na své by si měli přijít jak milovníci detektivky, tak lidé, kteří mají rádi české herce (máme tam opravdu ty nejlepší) a zároveň i ti, co mají rádi dobrý film. Myslím, že Ten, kdo tě miloval je opravdu výborný film,“ hodnotí svou práci režisér Jan Pachl.

O tom jak film vlastně vznikl mluví autorka předlohy Marie Poledňáková: „Počátky filmu Ten, kdo tě miloval jsou poměrně spletité … Nejpřirozenější mi přišlo pokračovat s týmem filmů Líbáš jako. Jenže jsme se s producentem nedomluvili. Tak jsem stávající scénář přepsala na knihu, která byla mimochodem velmi úspěšná, a prodalo se jí přes 22 000 výtisků. Knihu jsem následně dala Adamovi Dvořákovi. Ten se rozhodl film podle ní produkovat i stříhat a jako režiséra si přizval Jana Pachla.“

Představitelka hlavní role Soňa Norisová prožívala asi nejvíc scény s kaprem: Když jsem kapry vzala do rukou, zjistila jsem, že pořád žijí, takže moje reakce opravdu nebyla hraná. Stalo se nám to i doma, když jsme si mysleli, že už je po kaprovi a ještě nebylo.“ V Česku je Soňa Norisová vytíženou slovenskou herečkou. A jak to má s češtinou? „Teď už nemám problém přecházet ze slovenštiny do češtiny. Faktem ale zůstává, že vždy když začínám točit v Čechách, snažím se „do toho dostat“. Minimálně tím, že poslouchám česká rádia, snažím se mluvit, abych si obnovila artikulaci, uchopit melodii češtiny. Rozdílů je spousta, i když se to na první pohled nezdá.“

Marie Poledňáková ještě prozrazuje, jak vypadají oslavy Vánoc u ní doma: Naše tradiční jídlo je kapr a bramborový salát. To teda miluju strašně. Divím se, že to neděláme přes rok. Koledy si začínám pouštět už dlouho před Vánoci. Na Štědrý večer se vždycky všichni scházíme u mne doma. Hezké bylo, když před dvěma lety napadlo mého syna a vnuka vzít na Štědrý den kytary. Hráli a my všichni zpívali koledy.

Soutěž o knižní předlohu k filmu

[contact-form][contact-field label=’Jméno‘ type=’name‘ required=’1’/][contact-field label=’E-mail‘ type=’email‘ required=’1’/][contact-field label=’Jaký seriál má na kontě režisér filmu Jan Pachl?‘ type=’radio‘ required=’1′ options=’Ordinace v růžové zahradě,Rapl,Rodinná pouta’/][contact-field label=’Jaký film produkoval producent Adam Dvořák a Jan Pachl ho režíroval?‘ type=’radio‘ options=’Čertoviny,Gangster Ka,Backstage’/][contact-field label=’Jaký film nenatočila Marie Poledňáková‘ type=’radio‘ options=’Jak dostat tatínka do polepšovny,Jak se krotí krokodýli,Jak básnící přicházejí o iluze’/][/contact-form]

SOUTĚŽ probíhá od 6. listopadu do 12. listopadu 2018. Dodavatelem cen do soutěže je společnost Falcon.
Pokud chcete místo formuláře na webu použít soutěžní email soutez@totalfilm,cz – nezapomeňte do předmětu uvést „Ten kdo tě miloval″.
Při zpracování osobních údajů shromažďujeme osobní údaje odpovídající pouze stanovenému účelu a v rozsahu nezbytném pro naplnění kontaktování účastníka soutěže. Zpracovatelem stanovený účel, který je součástí smlouvy mezi účastníkem a zpracovatelem, je kontakt na výherce soutěže a doručení soutěžní ceny. Za tímto účelem byl stanovený rozsah údajů, uvedený v registračním formuláři, který obsahuje jméno, příjmení a email. Následně po případné výhře Totalfilm.cz doplní i adresu. Po ukončení soutěže se údaje likvidují a nejsou poskytovány třetím stranám ani marketingově využity.

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast