Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Zemřela marvelácká legenda Stan Lee – bylo mu 95 let

V 95 letech zemřel v pondělí 12. listopadu legendární Stan Lee. Autor superhrdinských komiksů a v posledních letech i maskot komiksových filmů společnosti Marvel. Možná jste i vy patřili k divákům, kteří se v kinech v posledních letech sázeli, kde se cameo populárního komiksového autora v marveláckých filmech objeví.
Lee měl na kontě příběhy o Spider-Manovi, Iron Manovi, Avengerech nebo X-Menech a dalších superhrdinech.

Stan Lee (foto: archiv)

Stan Lee založil Marvel spolu s Jackem Kirbym v roce 1961. Jejich prvním dílem byla Fantastická čtyřka, následovaly X-Meni nebo Hulk. Postupem času se do tandemu přidal i Steve Ditko, se kterým Lee vytvořil další populární postavy. Mezi jinými napříklada Iron-Mana nebo Thora.
Doslova renesanci zažívá Marvel v posledních 10 letech, kdy se staly extrémně populární a výdělečné superhrdinské blocbustery. První filmovou dekádu Marvelu má definitivně završit čtvrtý Avengers film. Toho už se ale Lee nedočkal.

Na sociálních sítích se prakticky okamžitě začaly objevovat příspěvky celebrit, které na úmrtí legendy reagují včetně kondolencí rodině. Herec Hugh Jackman, který hrál Wolverina se vyjádřil k úmrtí autora na svém instagramu: Přišli jsme o génia. Stan Lee byl průkopníkem superhrdinského světa. Jsem hrdý na to, že jsem se mohl stát malou součástí jeho odkazů.


-red-
zdroj: AP

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast