Filmové premiéry od 27. prosince

Francouzská komedie Utop se nebo plav otevírá přehled posledních premiér tohoto roku. Pro děti je přichystána ruská animovaná pohádka Sněhová královna v zemi zrcadel a nakonec je tu komedie s Jennifer Lopez Znovu ve hře.

Utop se, nebo plav (Francie, 2018)

Když depresivní Bertrand, trpící krizí středního věku, odpoví na inzerát, který hledá nového člena do družstva mužského synchronizovaného plavání (ano, máme na mysli mužské akvabely), netuší, že v amatérském družstvu najde nejen přátele, ale i novou chuť do života. Komedie nejen o tom, jak dlouho musíte zadržet dech, abyste přežili život.

Utop se, nebo plav
Le Grand Bain
Komedie
Francie, 2018, 122 min
Režie: Gilles Lellouche
Scénář: Gilles Lellouche, Julien Lambroschini
Kamera: Laurent Tangy
Hrají: Guillaume Canet, Leïla Bekhti, Mathieu Amalric, Virginie Efira, Benoît Poelvoorde, Jean-Hugues Anglade, Marina Foïs, Noée Abita, Mélanie Doutey, Jonathan Zaccaï, Erika Sainte, Philippe Katerine, Félix Moati, Anderz Eide, Alban Ivanov, Claire Nadeau, Ian McCamy


Sněhová královna v zemi zrcadel (Rusko, 2018)

Mocný král Harald ztratil téměř celou rodinu kvůli kouzlům Sněhové královny, a tak začne hledat cestu, jak by mohl zničit magii na celém světě. Pomocí lsti se mu podaří uvěznit všechny kouzelníky v zemi zrcadel. Jediným, kdo ho může zastavit, osvobodit zajatce a udržet pohádková kouzla v našem světě, je Gerda. Její největší silou totiž není magie, ale víra v sílu přátelství. Ve svém novém dobrodružství se Gerda bude opět moci spolehnout na pomoc trollích kamarádů a jejich krále Arroga a také na doprovod statečného mladíka Rollana. Podpoří ji i parta pirátů, v níž nemůže chybět její kamarádka Alfida. A nečekanou pomoc Gerda najde i na straně svého protivníka. Haraldův syn, princ Anders, totiž skrývá nečekané tajemství, kterým tatínka určitě nepotěší.

Sněhová královna v zemi zrcadel
Snezhnaya koroleva. Zazerkale
Animovaný / Dobrodružný / Komedie
Rusko, 2018, 80 min
Režie: Robert Lence, Alexej Cicilin
Scénář: Robert Lence, Alexej Cicilin, Vladimir Nikolaev, Ale… (více)
Hudba: Fabrizio Mancinelli


Znovu ve hře (USA, 2018)


Nikdy není pozdě začít znovu! Vtipný a zároveň romantický film o cestě jedné obyčejné dívky za štěstím. Maya pracuje v místním supermarketu a marně čeká na povýšení, protože jí chybí tolik potřebný vysokoškolský diplom. Vše se rozhodnou vyřešit její přátelé a díky nové identitě, kterou pro ni vytvoří, Maya získá pozici, o které vždycky snila. Tím ale její nesnáze nekončí.

Znovu ve hře
Second Act
Komedie / Romantický
USA, 2018, 98 min
Režie: Peter Segal
Scénář: Elaine Goldsmith-Thomas, Justin Zackham
Kamera: Ueli Steiger
Hrají: Jennifer Lopez, Milo Ventimiglia, Vanessa Hudgens, Leah Remini, Freddie Stroma, Treat Williams, Dave Foley, Charlyne Yi, Annaleigh Ashford, Larry Miller, Dan Bucatinsky, Elizabeth Masucci, Natasha Romanova, Dalton Harrod, Alan Aisenberg