Katastrofa ponorky Kursk ve filmu Thomase Vinterberga (trailer)

Určitě si vzpomínáte na katastrofu na palubě jaderné ponorky K-141 Kursk. Celý svět se zatajeným dechem v létě roku 2000 sledoval záchranou operaci ruského válečného námořnictva v Barentsově moři a také nepochopitelný odmítavý postoj ruské vlády přijmout zahraniční pomoc. Podívejte se na trailer filmu Thomase Vinterberga (Hon, Daleko od hlučícího davu) s Matthiasem Schonaertsem, Léou Seydoux, Colinem Firthem, Maxem von Sydowem a Michaelem Nyqvistem.

155 metrů dlouhá jaderná ponorka K-141 Kursk byla „nepotopitelnou“ pýchou Severního loďstva ruské federace. Během námořního cvičení v srpnu 2000 se na palubě nachází 118 členů posádky. 12. srpna otřesou trupem Kursku mohutné exploze, které plavidlo pošlou do hloubky 108 metrů, na dno arktických vod Barentsova moře. Začíná zoufalý boj s časem. Pro námořníky i jejich rodiny.

Matthias Schonaerts si spolupráci s Vintenbergem vyzkoušel už u romantického snímku Daleko od hlučícího davu. Pro Michaela Nyqvista je to jeden z posledních jeho filmů, výrazný švédský herec zemřel loni v létě. Zajímavé je, že poslední filmy jeho kariéry se točí kolem ponorek. Před nedávnem měl premiéru snímek Útok z hlubin, ve kterém se také objevuje.

-red-
foto/video: Bioscop © 2018