James McAvoy: Nejtěžší je střídat ty postavy bez střihu (film o filmu Skleněný)

V kinech je třetí film vycházející z pera režiséra a scenáristy M. Night Shymalana. Všechny tři postavy z předchozích dvou filmů se objevují v novince Skleněný. Eliah Price v podání Samuela L. Jacksona, Bruce Willis jako David Dunn a James McAvoy, který ztvárňuje Kevina Wendella Crumba a jeho mnoho identit. Právě narušeného Crumba sleduje v novém filmu David Dunn. Když ho dostihne, ocitnou se oba ve zdech psychiatrického ústavu. Netuší, že uvnitř je už několik let zavřený i Eliah Price, Pan Skleněný… V následujících videích se můžete o filmu dozvědět víc od režiséra i představitele Crumba Jamese McAvoye.

Filmem, který předcházel Rozpolcenému i Skleněnému byl v roce 2000 snímek Vyvolený. Tehdy šlo o jeden z prvních vážných snímků komiksového či lépe řečeno superhrdinského charakteru. Kromě svého úspěchu u diváků i kritiky se snímek ukázal být trefným, prorockým a výstižným. Už proto, že vznikl dávno před populární vlnou filmů Marvelu, které filmovému průmyslu dnes dominují.

Nejzajímavější na Skleněném je zřejmě opět geniální herecký výkon Jamese McAvoye, lépe řečeno několik hereckých výkonů v jednom. Co je na těchto “rolích” nejtěžší prozrazuje sám James McAvoy v následujícím videu. Rozpovídal se také o svých hereckých partnerech Samuelu L. Jacksonovi a Bruci Willisovi.

Tentokrát se kromě velmi náročného přepínání mezi jednotlivými postavami musel McAvoy víc převtělit do Bestie. McAvoy považuje tuto postavu za velmi animální a její ztvárnění popisuje jako skutečnou fyzickou bolest: “Když ho mám ztvárnit několik dní po sobě, tak mě následně příšerně bolí klíční kosti a krk,” stěžuje si herec.

Skleněný je v kinech od čtvrtka 17. ledna


-red-
video: Falcon © 2019