Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Další případ Oddělení Q slibuje dosud nejlepší podívanou (film o filmu)

Složka 64, čtvrtý film podle knižních bestsellerů Jusiho Adler-Olsena má zatím nejlepší divácký ohlas. V Dánsku se navíc film stal nejúspěšnějším domácím filmem všech dob. I předchozí části ale zaznamenaly vřelé přijetí fanoušků. A těšíme se i my! Sympatická a trochu nesourodá dvojice dvou povahově rozdílných detektivů dává této knižní i filmové verzi šťávu. K tomu ještě skvělá režie i povedená adaptace knižních předloh dělá ze série jedny z nejlepších severských kriminálních thrillerů současnosti. Možná i proto, že tu nechybí i občasný (někdy drsný) černý humor. Jak souvisí dávný případ převýchovy „necudných“ dívek na opuštěném ostrově s děsivou scénou nalezenou za falešnou stěnou jednoho kodaňského bytu? Dozvíme se už 24. ledna. Podívejte se na trailer a film o filmu.

Do rukou detektiva Carla Mørcka a jeho asistenta Assada z kriminálního Oddělení Q se dostává další nevyřešený případ. Jak souvisí děsivé, půl století staré tajemství opuštěného ostrova Sprogø se třemi mumifikovanými těly nalezenými za falešnou stěnou jednoho kodaňského bytu? A komu patřila čtvrtá, prázdná židle u prostřeného stolu? Mrazivý detektivní příběh založený na skutečné kapitole dánských dějin je čtvrtým severským thrillerem natočeným podle bestsellerů Jussiho Adler-Olsena.

Filmové adaptace detektivek o Oddělení Q jsou celosvětově úspěšné. V domácím Dánsku je jejich popularita ale vskutku obrovská. Nejnovější Složka 64 se dokonce stala 11. nejvíce navštěvovaným filmem vůbec a zařadila se těsně za vysokorozpočtovým Hobitem. V žebříčku domácí produkce filmy od Oddělení Q obsazují 1., 2., 4. a 5. místo.

Top 10 nejvýdělečnějších dánských filmů:

  1. Složka 64 (2018): 72,5 M. DKK.
  2. Zabijáci (2014): 68,1 M. DKK.
  3. Klaun (2010): 64,9 M. DKK.
  4. Vzkaz v láhvi (2016): 64,3 M. DKK.
  5. Žena v kleci (2012): 59,01 M. DKK.

Nemusíte vidět předchozí díly, abyste si Složku 64 v kinech užili, každý film je samostatným případem, ale proč si neudělat radost a nepustit si je legálně online? Tady jsou:

-red-
foto/video: Aerofilms, Totalfilm, Aerovod.cz © 2019

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast