Recenze | Husí kůže 2 jako povedená dětská přípravka na horory

Husí kůže 2 navazuje na první filmovou adaptaci knih R. L. Stinea s Jackem Blackem. Ten se na chvíli objevuje i v tomto pokračování s podtitulem Ukradený Halloween. Dvojka je díky většímu prostoru břichomluveckého panáka Slappyho docela slušnou dětskou přípravkou na horory v pozdějším teenagerovském období.

Husí kůže 2: Ukradený Halloween (foto: Falcon)

Kamarádi Sonny a Sam mají super brigádu – vyklízí staré půdy a kramaří. Jednoho dne objeví břichomluveckou děsivou loutku a první román R. L. Stinea. Loutku oživí. Na začátku se Slappy jeví jako skvělý společník, který pomocí kouzel umí klukům ulehčit život v mnoha situacích. Jeho působení ale začíná klukům i celé rodině přerůstat před hlavu. Proto se ho se sestrou Sarah pokusí zbavit. Nezadaří se a Slappy se začíná mstít…

Husí kůže 2 se odehrává za halloweenské noci a skvělý Slappyho nápad vdechnout život i maskám, které slouží jako dekorace udělají ze zábavné noci téměř noční můru. Slappy ale ví, proč to všechno dělá. Pokračování Husí kůže je přes vcelku povedenou feel good i horor atmosféru určen spíš pro mladší děti. První díl byl o krapet rodinnější, dokázal zaujmout i téměř dospělé děti. Dvojka to bude mít kapánek složitější, ale Slappy a jeho děsivý smích k úspěchu rozhodně může přispět.

Husí kůže 2: Ukradený Halloween (foto: Falcon)

Scenáristé měli docela dost zajímavých nápadů, což je dobře, protože film trochu brzdí docela silná absence Jacka Blacka, který se objevuje opravdu jen na pár minut v samém závěru filmu. První díl měl nosnou hlavní postavu, kterou obstaral právě on, ve dvojce hraje prim spíš zmíněná oživlá loutka Slappyho než živí herci.

Husí kůže (foto: Falcon)

Výtku mám tentokrát k českému dabingu. Po drtivou většinu stopáže je naprosto v pořádku. Problém nastává ve chvíli, kdy promluví Jack Black. Dabingové studio do role obsadilo nezkušeného dabingového herce (moderátora veřejnoprávního rozhlasu), který má problém se základním hereckým výrazem, dikcí a snad i klesáním do tečky. I když Black ve filmu pronese všeho všudy 10 vět, za uši to vážně tahá a režisérka snad v době natáčení musela odejít někam na oběd, jinak si to nedovedu vysvětlit.

  • Režie - 60%
    60
  • Scénář - 55%
    55
  • Herci - 65%
    65
  • Hudba - 60%
    60
  • Vizuál - 70%
    70

Husí kůže 2: Ukradený Halloween (2018)

Dvojka lehce nadprůměrné rodinné série nijak výrazně nepokulhává za prvním dílem. Zamrzí zmíněná absence Jacka Blacka, ale akční horová fantasy zábava popcornového charakteru to vlastně docela umně zachraňuje.

62 %
Martin Staněk, Totalfilm.cz
foto/video: Falcon © 2018

Husí kůže 2: Ukradený Halloween
Goosebumps 2
Dobrodružný / Komedie / Rodinný / Fantasy / Horor
USA, 2018, 84 min
Premiéra: 17. ledna 2019 Falcon
Režie: Ari Sandel
Předloha: R.L. Stine (kniha)
Scénář: Rob Lieber
Kamera: Barry Peterson
Hudba: Dominic Lewis
Hrají: Madison Iseman, Wendi McLendon-Covey, Jeremy Ray Taylor, Caleel Harris, Ken Jeong, Chris Parnell, Bryce Cass, Shari Headley, Ben O’Brien, Courtney Lauren Cummings, Jessi Goei, Drew Scheid, R.L. Stine, Jack Black

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.