Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

TRANSFORMERS JEDNA - DABOVANÝ TRAILER NA NAŠEM KANÁLE DNES V 16:30.

Startuje Festival krátkých filmů, vyvrcholí v neděli

Už po čtrnácté organizátoři prestižního karlovarského festivalu připravili pro milovníky kvalitních krátkých filmů přehlídku toho nejlepšího ze současné produkce. Festival krátkých filmů Praha začíná dnes a potrvá až do neděle 27. ledna. Vedle dvaceti filmů vybraných do Mezinárodní soutěže, a pětice, soutěžící v Národní soutěži se diváci mohou těšit na tradiční programy i tematické bloky. V neděli pak festival vyvrcholí udělením cen v tematických soutěžích.

V sekci Labo si můžete dopřát filmy, jež chtějí být víc zážitkem než vyprávěním, a v Brutal Relax Show na váš čeká nemilosrdný půlnoční set, kterým vás tentokrát provede Luděk Staněk. Jakou stopu zanechal Ingmar Bergman v tvorbě současných švédských filmařů, můžete zjistit v programu Bergman Revisited, variaci na téma „tenkrát poprvé“ nabídne program Sex pro začátečníky, a s jednou z nejoriginálnějších, a zároveň i nejvtipnějších osobností současného filmu, Gabrielem Abrantesem, se lze seznámit v programu S láskou, Gabriel. Humornější pohled na skutečnost nabízí také Místo zvané realita, zatímco program věnovaný produkční společnosti Insolence vás protáhne hororovými vizemi.

Acid (Brutal Relax Show)

Poctou odvaze a svéráznosti jsou pak snímky zařazené v sekci Amazona, jež skládá hold ženským postavám z okolí největší řeky světa. Program La Quinzaine 50 představí nezávislou sekci MFF v Cannes u příležitosti jejího padesátého výročí. Pro děti od 5 do 8 let organizátoři nachystali i letos program animovaných filmů Prague Shorts dětem. Úplně samostatnou část festivalu tvoří VR program, v němž si můžete zkusit, jak odlišně může vypadat audiovizuální zážitek.

Podrobný program najdete na stránkách festivalu zde.
Festival probíhá v pražských kinech Světozor, Pilotů, Oko a Aero

-red-
foto/video: Film Servis Festival Karlovy Vary, a.s.

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast