Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Na střeše jde za měsíc do kin – Mádlův film má trailer

Nový film Jiřího Mádla jde do kin za měsíc. Od 7. února bude k vidění příběh stárnoucího, osamělého muže, kterého náhodné události spojí s mladým Vietnamcem na útěku. V hlavních rolích se představí Alois Švehlík (Rypar) a Duy Anh Tran (Song). V dalších rolích filmu Na střeše uvidíme Vojtěcha Dyka, Máriu Bartalos, Davida Švehlíka a Adriana Jastrabana. Podívejte se na trailer.

A čím by měl příběh diváka chytit nejvíce? „Drzostí, humorem a chutí do života, která ze Songa s Ryparem vyzařuje,“ přeje si režisér Jiří Mádl a dodává „Zároveň věřím, že všichni bychom byli rádi schopný chovat se tak trochu jako Rypar. Nebo já teda určitě. Asi jsem ho i proto napsal, že bych rád jednou takovej byl. Jedná zcela tak, jak to cítí, vtipkuje, vymýšlí, když se naštve, vybouchne. Zároveň pomáhá, odpouští. Je tvrdej a něžnej zároveň. Ten kontrast je vždycky lákavej.“

Na střeše (foto: Falcon)

Na střeše je druhým celovečerním filmem v režii Jiřího Mádla. Za debut Pojedeme k moři, který v kinech vidělo přes 100 tisíc diváků, získal při vyhlašování Cen české filmové kritiky 2015 Cenu RWE pro objev roku.
Vznik filmu Na střeše provázela smutná událost, těsně před natáčením zemřel herec Jan Tříska, kterého později nahradil Alois Švehlík. Natáčení se kvůli tomu muselo odložit.

-red-
foto/video: Falcon, Dawson Films © 2018

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast