Závěr Hry o trůny startuje na HBO 15. dubna (teaser)

První teaser závěrečné řady Hry o trůny poutá atmosférou, ale především odhaluje datum premiéry. Na HBO a HBO GO se objeví 15. dubna. Osmá řada má pouze 6 dílů. Jejich délka bude ale podstatně delší, než průměrná seriálová minutáž kolem jedné hodiny. Podívejte se na video.

HBO sice potvrdilo, že nejsledovanější seriál současnosti Hra o trůny bude končit, ale před časem oznámilo, že na něj naváží další čtyři připravované seriály. Na nich by se měli jako výkonní producenti podílet i současní tvůrci série Dan Weiss a David Benioff.
Jeden z nich už se připravuje. Série s názvem The Long Night (Dlouhá noc) se odehrává několik tisíc let před událostmi Hry o trůny. Novou sérii HBO má pod palcem Jane Goldman. Ta pracovala na Kick Ass, Kingsmanovi a jako scenáristka je autorkou Hvězdného prachu nebo Ženy v černém. Seriál by se měl začít natáčet v první polovině roku 2019 v Irsku. O dalších spin-offech není ale dosud nic konkrétního známo.

Před časem se objevilo video propagující společně Hru o trůny a nadcházející očekávaný animák Jak vycvičit draka 3 (premiéra: 21. února).

Seriál Hra o trůny je velmi silnou a kultovní značkou. Když na konci páté řady zemřela jedna z hlavních postav, vzedmula se taková fanouškovská bouře a nevole, že do dneška není jasné, zda to byl chytrý kalkul tvůrců nebo diváci televizi donutili, aby na počátku šesté řady postavu zesnulého Jona Sněha vrátili do hry. Seriál hraje navíc prim i v žebříčku, ze kterého zřejmě televize radost úplně nemá. Je vůbec nejstahovanějším seriálem posledních let. A právem platí za jeden z nejúspěšnějších projektů HBO za celou dobu jejího existence.
Autorem předlohy k seriálu je spisovatel George R. R. Martin.

-red-