Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Jaromír Hanzlík: Koupil jsem si sešit a začal psát scénář (videorozhovor)

Do kin ve čtvrtek 14. února vstupuje autorský debut oblíbeného herce Jaromíra Hanzlíka. Léto s gentlemanem je příjemná letní oddychová romantická komedie. Alespoň tak ji charakterizují oba hlavní tvůrci. Kromě Hanzlíka se na filmu producentsky a režisérsky podílel známý český režisér Jiří Adamec (Sanitka). Pro oba dva pány to není první spolupráce. Ale pro oba dva jde o debut. Pro Jaromíra Hanzlíka scénáristický a pro Jiřího Adamce režisérský na poli celovečerního filmu distribuovaného do kin. Podívejte se na rozhovor o filmu, jeho genezi i o tom, zda má vůbec něco společného s legendární komedií Léto s kovbojem.

„Překvapilo mě samého, že mi psaní šlo docela od ruky, píšu totiž ještě postaru tužkou do sešitu. Ale tím, že mě to od samého začátku úplně pohltilo a bavilo, se mi situace i dialogy skoro samy vybavovaly. Celý život si do své paměti ukládám zážitky nejen svoje, ale i mých přátel, pěkné situace a dialogy, které jsem kdy zaslechl a v určitých chvílích při své herecké práci se mi samy zpátky nabízejí a já je využívám nebo nabízím režisérům. Herec musí chodit po světě s otevřenýma očima! A tahle zásoba zážitků a vzpomínek se mi zúročila i při psaní scénáře,“ prozrazuje o tvorbě scénáře Jaromír Hanzlík.

Režisér Jiří Adamec svůj kino debut komentuje takto: „Samozřejmě, že každý režisér, který celý život vyrábí pořady pro jeden večer, byť i pro miliony lidí, kteří se na jeho dílo dívají najednou, touží natočit něco, co jednou bude uloženo do filmového archivu. Točil jsem pro televizi de facto všechno a všechny žánry, realizoval jsem i několik představení v divadle, velkém i komorním, a na konci kariéry se ze mě stal i režisér filmový. Fajn. Ale kdyby se to nestalo, asi bych nijak nehořekoval. Prostě jsem měl štěstí, že do mě na Václavském náměstí vrazil Jaromír Hanzlík a já věděl, jak mu pomoct realizovat jeho první filmový scénář. Asi byla naše srážka na Václaváku prospěšná pro oba. Doufám…“

Jaromír Hanzlík jako Artur se zakouká do Aleny Antalové, která je ale vdaná za Igora Bareše. Jejich dceru ztvárnila Lucie Vondráčková, jejího partnera Mirek Šimůnek. V dalších rolích se ve filmu objeví například Tereza Kostková, Petra Jungmanová, Yvetta Blanarovičová, Dana Batulková, Pavel Soukup, Arnošt Goldflam, Zdeněk Žák, Ivana Chýlková, Miroslav Etzler, Jan Čenský, Jana Boušková či Jan Vlasák.

Jak se film Léto s gentlemanem oběma pánům povedl můžete posoudit i vy.
[pullquote align=“full“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Film je v kinech od 14. února.[/pullquote]

-red-
foto/video: Totalfilm, Bioscop © 2019

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast