Premiéru Skleněného pokoje v Brně doplní hudební program a soutěže

Velmi blízko hvězdám mohou být diváci před brněnským kinem Scala v den slavnostní premiéry filmu Skleněný pokoj. Premiéra filmu režiséra Julia Ševčíka za účasti domácích a zahraničních hvězd se bude konat 12. března v kině Scala. V rámci premiéry je připraveno pro diváky několik akcí. Tvůrčí delegace se představí divákům před představením v 18 hodin a ve 20.30 hodin na červeném koberci před kinem. Pro všechny, kdo chtějí získat dobré místo na červeném koberci, je připravena možnost zakoupit si místenku prostřednictvím sítě Ticketportal.

Zakoupením místenky na červený koberec ve výši 20,- Kč, získají návštěvníci přednostní vstup na červený koberec, a také možnost vyhrát zde volné vstupenky na představení filmu Skleněný pokoj během premiérového víkendu. Připraven je hudební program a řada dalších soutěží. Z párů, které přijdou ve společenském, vyberou herci na místě výherce, kteří získají lístky na jedno ze dvou slavnostních představení 12. března v kině Scala. Počet míst je omezen, vstup je již od 16 hodin.

Skleněný pokoj (foto: Bioscop)

Skleněný pokoj patří mezi domácí produkcí k titulům s nejatraktivnějším mezinárodním hereckým obsazením. Jednání s herci trvala přes dva roky. Jako první se podařilo dohodnout s Carice van Houten, která je hvězdou celosvětového seriálového hitu Hra o trůny. „Setkání s Carice pomohla šťastná náhoda, když jsem se na festivalu v Cannes potkal s kamarádem, který právě získal novou manažerku a ta zastupovala i Carice van Houten. Poslali jsme jí scénář a s Carice jsme byli v kontaktu přes Skype, protože v té době byla ve vysokém stupni těhotenství,“ vzpomíná producent Rudolf Biermann„Věděl jsem, že Carice bude pro roli Hany jak věkově, tak herecky ideální,“ říká producent. Ve filmu dále hrají Hana Alström, hvězda akční série Kingsman, Claes Bang, Karel Roden a další.

Uvedení filmu Skleněný pokoj doprovází výstava filmových kostýmů Kataríny Štrbové Bielikové, která je umístěna v prostorách vily Tugendhat v Brně od 30. ledna do 11. března. V den premiéry bude výstava k vidění rovněž v prostorách kina Scala.

Film se natáčel v loňském roce celkem 33 dní nejen ve vile Tugendhat, ale také na dalších místech v Brně, dále v Praze, Plzni, na zámku a v zámeckém parku Lednice nebo na Chateau Kotěra.

-red-
zdroj: U. Donátová
foto/video: Bioscop, IN FILM, Rudolf Biermann © 2019