Umřít je někdy lepší, naznačuje nový trailer na Kingův Řbitov zviřátek

Říjnový první trailer adaptace slavného románu Stephena Kinga Řbitov zviřátek toho moc neprozradil. Tvůrci si evidentně komentáře fanoušků vzali k srdci a v čerstvě zveřejněném novinkovém traileru prozrazují možná až příliš. Těm, kdo četli výtečnou knižní předlohu to asi vadit nebude a ti ostatní si ho pustí určitě taky i přes varování před spoilery. V hlavních rolích příběhu rodiny, která se přistěhuje na “klidný” venkov se představí Jason Clarke, John Lithgow, Amy Seimetz a další. Rodinka netuší, že se právě přistěhovala nedaleko starého indiánského pohřebiště. Žádná mrtvola tady totiž nevydrží dlouho ležet v zemi.

Když se v listopadu 1983 kniha slavného spisovatele objevila na amerických pultech, stala se záhy bestsellerem a přes půl roku se držela na vrcholu žebříčku bestsellerů. Dodnes patří k nejprodávanějším Kingovým knihám.
Zajímavé je, že když King knihu dopsal, nechtěl ji vůbec vydat, až po třech letech ho přesvědčila jeho žena. Důvodem byl Kingův špatný pocit, šlo o jeden z jeho nejosobnějších příběhů. Stejně jako ve filmu tak i ve skutečnosti byla Kingova kočka zabita na silnici a navíc auto málem v nestřežený okamžik přejelo spisovatelova dvouletého syna Owena.
Román i film tak vychází z jeho osobních zkušeností z několikaletého života v Orringtonu, ve státě Maine. Tam tehdy slavný spisovatel učil na univerzitě.

-red-
foto/video: CinemArt © 2019

Článek jsme oštítkovali takto: