Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Filmová filharmonie zahraje v dubnu fantasy

Filmová filharmonie i letos přenese posluchače do světů, kde hlavní roli hrají kouzla. Zdá se, že konec dubna je pro tento žánr ideální. V kinech bude v té době čerstvě očekávané vyvrcholení první dekády marveláckého univerza a v pražském Rudolfinu proběhne žánrový koncert Filmové filharmonie. Fantasy patří mezi její nejžádanější tematické koncerty. Velký symfonický orchestr s pěveckým sborem očekávaný koncert odehrají 27. dubna. Sál je v tuto chvíli vyprodaný, sehnat můžete poslední vstupenky na stání.

Filmová filharmonie pořádá další koncert filmové hudby

Harry Potter, Pán Prstenů, Letopisy Narnie, Piráti z Karibiku nebo Avatar – to jsou stálice Fantasy programu, bez kterých si jej snad není možné představit. Filmová filharmonie ale posluchačům nabídne víc než to. „Snažíme se sestavovat jednotlivé programy tak, aby byly různorodé, ale zároveň komplexní, aby se posluchači nenudili a vyslechli to nejlepší,“ říká ředitel a umělecký vedoucí orchestru Matěj Lehár. „Vybíráme tedy nejen ty největší hity, ale nebojíme se ani vedlejších melodií, které ukážou krásu různých symfonických nástrojů.“

Nebudou chybět ani cosplayeři

Během koncertu uslyší diváci také mnoho novinek. Mezi nimi například hudbu z filmů Střihoruký Edward, Faunův labyrint nebo Mumie. 90členný orchestr v obou polovinách koncertu doprovodí i početný pěvecký sbor. „Je to hodně nabitý program se spoustou skladeb pro sbor. Osobně se nejvíce těším na Letopisy Narnie a Alenku v říši divů. V těchto dvou skladbách hraje sbor zcela zásadní roli,“ říká sbormistryně Lenka Dandová.

Jedinečnost orchestru spočívá v precizně nastudovaném repertoáru nebo také v tvorbě tematických programů. Filmharmonie již několik let připravuje to nejlepší z jednotlivých žánrů, v sezóně 2018/2019 uvedla úspěšná témata SCI-FI nebo GAMES, téma FANTASY však určitě patří mezi divácky nejvděčnější, možná i proto, že kultovní fantasy filmy zná nejvíce lidí. Koncertu se vždy rádi účastní posluchači z celé republiky, opět se chystají ti nejlepší cosplayeři, se kterými se mohou návštěvníci vyfotit. Kromě koncertu Fantasy, který bude dirigovat Chuhei Iwasaki, chystá Filmová filharmonie v této sezóně ještě jeden koncert filmové hudby v Rudolfinu, a to 1. 6. s hudbou skladatele Johna Williamse. Červnový koncert bude dirigovat Marek Šedivý.

Lístky na akce Filmové filharmonie seženete na www.filmharmonie.cz/vstupenky, na webu či facebooku orchestru naleznete také aktualizovaný program.

-red-
foto/video: Filmová filharmonie © 2019

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast