Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

TRANSFORMERS JEDNA - DABOVANÝ TRAILER NA NAŠEM KANÁLE DNES V 16:30.

Filmové premiéry od 7. března

Jeden z nejočekávanějších letošních blockbusterů je tady. Do kin právě vletěla Captain Marvel. Vyrazit můžete i na nový animák o psech britské královny Psí veličenstvo, na oscarovou Zelenou knihu a dva artovky Bojovnice slunce či Do boje.

Captain Marvel (USA, 2019)


Snímek Captain Marvel se odehrává v devadesátých letech dvacátého století a je tak zcela novým dobrodružstvím z dosud neviděného období filmového světa Marvel. Film sleduje příběh Carol Danversové, ze které stala jedna z nejmocnějších superhrdinek světa. Když Zemi zasáhne mezihvězdná válka mezi dvěma mimozemskými rasami, Danversová se ocitá s malou skupinou spojenců přímo v srdci konfliktu.

Captain Marvel
Akční / Dobrodružný / Sci-Fi
USA, 2019, 124 min
Režie: Anna Boden, Ryan Fleck
Scénář: Meg LeFauve, Nicole Perlman, Geneva Robertson-Dworet… (více)
Kamera: Ben Davis
Hudba: Pinar Toprak
Hrají: Brie Larson, Samuel L. Jackson, Jude Law, Ben Mendelsohn, Djimon Hounsou, Lashana Lynch, Lee Pace, Gemma Chan, Clark Gregg, DeWanda Wise, Annette Bening, Mckenna Grace, Colin Ford, Chuku Modu, Robert Kazinsky, Rune Temte, Pete Ploszek, Ana Ayora, Algenis Perez Soto, Clayton Chitty, Emily Ozrey, Patrick Brennan, Adam Hartley


Psí veličenstvo (Belgie, 2019)

Rex je nejoblíbenějším psem v britském královském paláci. Když ztratí stopu své vyvolené psí dámy, vydává se na dobrodružnou cestu, během které objeví své pravé já a pozná sílu opravdové lásky a přátelství.

Psí veličenstvo
Animovaný
Belgie, 2019, 93 min
Režie: Ben Stassen
Hudba: Ramin Djawadi
Hrají: Julie Walters, Sheridan Smith, Ray Winstone, Jack Whitehall, Matt Lucas, Tom Courtenay, Colin McFarlane, Nina Wadia, Sarah Hadland, Kulvinder Ghir, Iain McKee, Anthony Skordi


Zelená kniha (USA, 2018)

Bývalý vyhazovač a drobný podvodníček Tony „Pysk“ Vallelonga (Viggo Mortensen) má mezi newyorskými Italy pověst chlápka, který dokáže vyřešit každou šlamastyku. Slavný černošský klavírista Dr. Don Shirley (držitel Oscara® Mahershala Ali) si ho proto najímá jako řidiče a bodyguarda na turné po divokých státech amerického Jihu 60. let. Tony je horkokrevný, ne moc vzdělaný, ale o to mazanější. Nade vše miluje svoji ženu (Linda Cardellini) a smažená kuřata. Dr. Don je jeho protikladem: kultivovaný génius jemných mravů a pevných zásad. Aby společně překonali nástrahy, musí si k sobě oba tvrdohlaví muži najít cestu skrz předsudky a humorné přešlapy. Originální komedie Zelená kniha získala tři Zlaté glóby. Režisér Peter Farrelly (Blbý a blbější; Já, mé druhé já a Irena; Něco na té Mary je) se inspiroval příběhem skutečného přátelství a natočil jeden z nejdojemnějších i nejvtipnějších filmů roku 2018.

Zelená kniha
Green Book
Drama / Komedie / Road movie
USA, 2018, 130 min
Režie: Peter Farrelly
Scénář: Nick Vallelonga, Brian Hayes Currie, Peter Farrelly
Kamera: Sean Porter
Hudba: Kris Bowers
Hrají: Viggo Mortensen, Mahershala Ali, Linda Cardellini, Don Stark, Brian Stepanek, P.J. Byrne, Iqbal Theba, Tom Virtue, Ninja N. Devoe, Daniel Greene, Paul Sloan, Joe Cortese, Johnny Williams, Montrel Miller, Martin Bats Bradford, Jim Klock, David Kallaway, Jenna Laurenzo, Sebastian Maniscalco, Emily LaGroue, Brian Hayes Currie, Ricky Muse, Jon Michael Davis


Bojovnice slunce (Francie / Belgie / Gruzie / Švýcarsko, 2018)

Mladá právnička Bahar navštěvuje svou rodinu v Kurdistánu. Při útoku extremistů umírá její manžel a ona sama se společně se synem stává i s dalšími ženami a dětmi rukojmím islamistů. Několik měsíců po úspěšném útěku velí jednotce Bojovnic slunce. Jejím cílem je dobýt město, kde ji potkala tragická událost, a získat zpět svého syna. Při třídenní ofenzivě ji doprovází Mathilde, zkušená válečná reportérka, která se zabývá pohnutými osudy kurdských bojovnic a jejich pevnými sesterskými pouty. Film Bojovnice slunce je vtahujícím pohledem na hrdinství všedních lidí ve vyhrocené životní situaci.

Bojovnice slunce
Les Filles du soleil
Drama / Válečný
Francie / Belgie / Gruzie / Švýcarsko, 2018, 115 min
Režie: Eva Husson
Scénář: Eva Husson
Kamera: Mattias Troelstrup
Hudba: Morgan Kibby
Hrají: Golshifteh Farahani, Emmanuelle Bercot, Behi Djanati Atai, Erol Afsin, Evin Ahmad


Do boje (Francie, 2018)

Před dvěma lety automobilová společnost Perrin Industries podepsala dohodu se svými 1100 zaměstnanci – ti přistoupili na citelná platová omezení výměnou za jistotu pracovního místa po dobu následujících pěti let. Navzdory rekordnímu zisku továrny a daným slibům se vedení podniku náhle rozhodlo výrobu ukončit. Zaměstnanci, v čele s mluvčím Laurentem Amédém, však toto rozhodnutí odmítají přijmout a jsou připraveni udělat vše, co je v jejich silách, aby si práci zachránili. Procedurální rétorické drama Stéphana Brizého s výjimečným Vincentem Lindonem v hlavní roli bylo uvedeno v soutěži festivalu v Cannes 2018.

Do boje
En guerre
Drama
Francie, 2018, 113 min
Režie: Stéphane Brizé
Scénář: Stéphane Brizé, Olivier Gorce
Kamera: Eric Dumont
Hudba: Bertrand Blessing
Hrají: Vincent Lindon, Jacques Borderie, Bruno Bourthol

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast