Podpořte Národní filmové muzeum s Febiofestem

V rámci letošního ročníku festivalu mohou diváci podpořit rozvoj Národního filmového muzea NaFilM. Než se muzeu NaFilM podařilo najít stabilní zázemí v historickém domě Mozarteum architekta Jana Kotěry, putovalo po Praze s dočasnými výstavami. V současné době přibližuje stálá interaktivní expozice návštěvníkům fascinující svět filmu a nabízí výjimečné zážitky dětem i dospělým. Návštěvníci si mohou vyzkoušet virtuální realitu, vytvořit vlastní zvukovou nahrávku, nebo se třeba na chvíli stát promítačem laterny magiky.

Zajít do muzea je možné každý den od 13 do 19 hodin kromě pondělí, dopoledne jsou vyhrazena školním programům. Projekt NaFilM vzešel z nadšení studentů filmové historie Adély Mrázové, Terezie Křížkovské a Jakuba Jiřiště. Za muzeum se postavila i řada českých filmařů, kteří měli možnost jeho postupný vývoj sledovat. Projekt podpořila také veřejnost – filmové muzeum NaFilM se stalo vůbec prvním projektem v historii crowdfundingového portálu Hithit.cz, jemuž se podařilo už potřetí úspěšně dokončit veřejnou sbírku.

Návštěvou vybraných projekcí se zvýšeným vstupným za 139,- Kč podpoříte částkou 40 korun rozvoj Národního filmového muzea NaFilM.

Vstupenky lze zakoupit pouze na pokladně infostánku Febiofestu v CineStaru Anděl. On-line prodej není umožněn.
www.nafilm.org

-red-
foto/video: Totalfilm.cz, NaFIlM © 2019