Na Febiofestu bude k vidění Vodník, nová minisérie Viktora Tauše

Režisér Viktor Tauš s herečkou Klárou Melíškovou představili na Febiofestu novinářům novou minisérii z cyklu Detektivové od Nejsvětější trojice Vodník. Atmosférická detektivka se na obrazovce objeví 31. března. Ještě předtím ji ale diváci budou moci vidět právě na Febiofestu.

Vodník (foto: Česká televize)

“Každý z příběhů je vyprávěn na poli jiného žánru a každý vyžaduje jiný způsob vyprávění. Je to investigativní detektivka, která se opírá o místní hororovou legendu. Případ se odehrává ve dvou časových rovinách v průběhu 30 let.” shrnuje nový detektivní případ režisér Viktor Tauš a dodává ke způsobu vyprávění: “Já se to snažím vyprávět jako baladu o lidech, kteří potlačili paměť, či zlo, se kterým se konfrontovali a důsledcích toho všeho.”

Vražda dítěte, která se odehrála před více než pětadvaceti lety a která se místy zvláštním způsobem překrývá se známou erbenovskou baladou, je v centru hororově ponurého a napínavého příběhu. Klára Melíšková jako majorka Výrová tentokrát v hlavní roli na vlastní pěst vyšetřuje případ, u kterého řada nesrovnalostí poukazuje na chybný výsledek letitého šetření. Vodník je předposlední minisérií z cyklu Detektivové od Nejsvětější Trojice z dílny režisérů Jana Hřebejka, Viktora Tauše a scenáristy Petra Jarchovského.

Herečka Klára Melíšková se svěřila, že se jí s postavou majorky Výrové bude těžce loučit: “Já s Marií Výrovou žiju 5 let. Pro mě to byla vlastně první velká filmová postava. Ráda hraju ženy, které jsou velmi silné a zároveň křehké. Po této postavě se mi bude rozhodně stýskat.”
Spolupráci s režisérem si pochvaluje: “S Viktorem se mi pracuje skvěle. Je to jeden z těch režiséru, který je připraven udělat všechno proto, aby výsledek byl skvělý. To mám ráda. Sama takto přistupuju k práci.”

První dojmy z prvního dílu – úterý 26. března

Minisérie Vodník na Febiofestu:
29. 3. 2019, 18:00, Cinestar Anděl, sál 12