Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

TRANSFORMERS JEDNA - DABOVANÝ TRAILER NA NAŠEM KANÁLE DNES V 16:30.

Fifinka je podle ankety ze Čtyřlístku nejoblíbenější (video)

Do kin právě dnes vstoupil nový film s partou komiksových zvířátek z Třeskoprsk. Známá parta Čtyřlístek slaví letos 50 leté výročí od vydání prvního obrázkového sešitu. Nový film Velké dobrodružství Čtyřlístku nabízí filmovou verzi čtyř oblíbených příběhů, které vypráví Pinďa, Bobík, Myšpulín a Fifinka. A právě Fifinka s přehledem vyhrála video anketu o nejoblíbenější postavu známé čtveřice. Podívejte se na video, které bylo natočeno v jednom z pražských nákupních center.

Veselé a dobrodružné příběhy této komiksové čtveřice provázejí už padesát let několik generací dětí. Parta zvířecích přátel v lidském světě vyšla z tužky výtvarníka Jaroslava Němečka a on i jeho žena Lucie jsou s komiksem spjatí dodnes, kdy se Čtyřlístek dočkal druhého celovečerního filmu.
„Nerad bych, aby to znělo nafoukaně, ale Čtyřlístek pro mě znamenal a znamená šťastný život od začátku po celou dobu“, vzpomíná Jaroslav Němeček. „Já s těmi figurkami jejich příběhy stále doslova prožívám. Už tím, že jsem si je umístil do domečku, v němž jsem vyrůstal v Praze v Modřanech. Jen jsem jej umístil do Máchova kraje poblíž hradu Bezděz, kde jsem zas na chalupě. A když třeba s manželkou chystáme oběd, jako teď, tak já mám doslova pocit, že mně ho vaří Fifinka.“

Zvířátka manželé Němečkovi vymýšleli zejména pro svého syna po návratu ze svatební cesty po Itálii, kde se jim do rukou dostaly západní komiksové sešity.
“Nejdřív jsme vymysleli figurky, o půlhodiny později pak během chvíle jejich jména. Manželka je autorkou Fifinky a Myšpulína – ten dostal jméno podle stromu mišpule. Já vymyslel Bobíka a Pinďu. Bobík je prasátko, a to se podle mě jinak jmenovat nemůže. Byl bych nerad, aby v tom někdo hledal jinotaje,” říká autor s úsměvem. “Jiná zvířátka jsme ani nevymýšleli, chvilku jsem jen váhal, zda to nekreslit realisticky, jako byly Rychlé šípy. To jsme ale zamítli a Čtyřlístek byl vždy kreslen pro děti přibližně do deseti let,” dodává. A kolik že postavičkám vlastně je let? “Jsou mladí, musí ale mít řidičák, ale Pinďa zase někdy chodí do školy. Takže s věkem je to neurčité,” dodává Jaroslav Němeček.

-red-
foto/video: Falcon, Vydavatelství Čtyřlístek, Totalfilm © 2019

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast