Filmové premiéry od 18. dubna

Do kin se vrací úspěšný animované dobrodružství, natáčené v reálném prostředí. Mrňouskové se tentokrát dostanou hodně daleko od domova. La Llorona: Prokletá žena vypráví o děsivém přízraku ženy, která utopila vlastní děti a pronásleduje živé.  V kinech je také další animák z výjimečného studia Laika Hledá se Yetti. A nakonec je tu příběh mladého Thomase ve filmu Modlitba, který se přijíždí zbavit své závislosti do katolického centra v horách.

Mrňouskové 2: Daleko od domova (Francie, 2018)

Dobrodružství malé berušky a jejich rodičů, kteří se vydávají na dobrodružnou cestu, aby zachránili své dítě, které uvízne v kartonové krabici a je posláno do Karibiku.

Mrňouskové 2: Daleko od domova
Minuscule – Les Mandibules du Bout du Monde
Animovaný / Dobrodružný / Rodinný
Francie, 2018, 90 min
Režie: Hélène Giraud, Thomas Szabo
Scénář: Hélène Giraud, Thomas Szabo
Kamera: Dominique Fausset
Hudba: Mathieu Lamboley


La Llorona: Prokletá žena (USA, 2019)

La Llorona. Plačící žena. Děsivý přízrak uvězněný mezi nebem a peklem, stižený hrůzným osudem zpečetěným vlastní rukou. Celým generacím nahání hrůzu pouhá zmínka o jejím jménu. Když ještě žila, utopila v záchvatu zuřivého vzteku své děti, a když po svém hrůzném činu ronila slzy bolesti, sama se vrhla do zpěněných říčních vod. Nyní jsou její smrtící slzy věčné a těm, kdo v noci zaslechnou její posmrtný nářek volání, není pomoci. La Llorona se plíží ve stínech a loví děti v zoufalé snaze nahradit ty své. Během staletí její touha a nenasytnost roste… V Los Angeles sedmdesátých let minulého století se La Llorona plíží nocí – a pronásleduje děti. Sociální pracovnice, která ignoruje tajemné varování utrápené matky podezřelé z ohrožení svých dětí, se brzy sama i se svými dětmi ocitá v děsivém světě nadpřirozených jevů a bytostí. Vyvarujte se jejímu nekonečnému nářku… nezastaví se před ničím. Její muka nemůže nic utišit. Její duši se nikdy nedostane slitování. A před La Lloronou není úniku.

La Llorona: Prokletá žena
The Curse of La Llorona
Horor / Thriller
USA, 2019, 93 min
Režie: Michael Chaves
Scénář: Mikki Daughtry, Tobias Iaconis
Kamera: Michael Burgess
Hudba: Joseph Bishara
Hrají: Linda Cardellini, Sean Patrick Thomas, Patricia Velasquez, Raymond Cruz, Jaynee-Lynne Kinchen, Sophia Santi, Madeleine McGraw, Tony Amendola, John Marshall Jones, Irene Keng, Marisol Ramirez, Aiden Lewandowski, Andrew Tinpo Lee, Roman Christou


Hledá se Yetti (USA, 2019)

Pan Článek je legrační a roztomilou postavou v dobrodružném rodinném snímku od cenami ověnčeného studia Laika. Sir Lionel Frost je chrabrý a energický dobrodruh, který se považuje za předního odborníka na mýty a příšery. Ovšem nikdo jiný jeho objevům nevěří. Aby svůj názor obhájil, vydává se na americký severozápad objevit – Yettiho, chybějící vývojový článek mezi opicí a člověkem. Pan Článek – lehce bláznivý, překvapivě bystrý a citlivý tvor, který představuje posledního jedince svého druhu, čelí osamělosti a věří, že Sir Lionel je jediným mužem, který mu může pomoci. Ti dva spolu s nezávislou a vynalézavou Adelinou Fortnightovou zažívají odvážné dobrodružství, které směřuje k jedinému cíli – bájnému údolí Šangri-La.

Hledá se Yetti
Missing Link
Animovaný / Dobrodružný / Komedie
USA, 2019, 95 min
Režie: Chris Butler
Scénář: Chris Butler
Hudba: Carter Burwell
Hrají: Zoe Saldana, Hugh Jackman, Timothy Olyphant, Emma Thompson, Zach Galifianakis, Amrita Acharia, Stephen Fry, Matt Lucas, David Walliams


Modlitba (Francie, 2018)

Příběh dvaadvacetiletého Thomase, který se přijíždí se svou závislostí na heroinu poprat do katolického rehabilitačního centra ve francouzských Alpách, je studií (ne)dobrovolné řehole a proměny prchlivého adolescenta ve svébytnou duchovní bytost. Největšími přednostmi filmu jsou neokázalá, precizní režie, odvaha vyprávět příběh v bolestivém detailu a brilantní casting. Kahnův film je pokornou charakterovou studií i formálně čistou, tichou oslavou lidského soucitu a odhodlanosti – nenápadný, ale pronikavý a nesentimentální snímek o víře, možnostech nápravy, různých podobách závislosti a obtížné volbě mezi láskou k člověku a láskou k Bohu.

Modlitba
La Prière
Drama
Francie, 2018, 107 min
Režie: Cédric Kahn
Scénář: Fanny Burdino, Samuel Doux, Cédric Kahn
Kamera: Yves Cape
Hrají: Anthony Bajon, Damien Chapelle, Alex Brendemühl, Louise Grinberg, Hanna Schygulla, Maïté Maillé, Stefan Crepon