Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Finále Plzeň pokračuje – Vančura padal v pondělí opět ze schodů

Po nabitém festivalovém víkendu v západočeské metropoli oslava českého filmu nekončí. Finále Plzeň pokračuje až do úterý a nabízí další porci filmových projekcí. Pondělní program otevřel speciální workshop Vančurovy schody. Moderátor a herec na něm účastníky učil jak upoutat pozornost v českém šoubyznysu. 

Vančurovy schody

Herec a festivalový moderátor před nedávnem upoutal média po skončení galavečera Českého lva, kdy se mu při odchodu z pražského Rudolfina podařilo na schodech upadnout přímo na červeném koberci před očima fotografů, vedle svého elegantně odcházejícího partnera Honzy Ciny. Petr se ze svého ostře sledovaného pádu rozhodl vytěžit co nejvíc, a pomoci i ostatním zájemcům, kteří by se rádi zviditelnili v českém showbyznysu. (připravujeme video)

Workshop Petra Vančury – Vančurovy schody

V pondělí večer vystoupí známí herci z show Na stojáka v Papírně. Show Autismus na stojáka! chce pobavit, ale také divákům zprostředkovat co je to ten autismus? Přijďte si to vyzkoušet na vlastní kůži. Čekají na vás komici Arnošt Frauenberg a Dominik Heřman Lev. Od nich se dočkáte jen těch nejlepších stand-upů, které ve sbírce mají. Mezi tím si ale vyzkoušíte, jak člověk s autismem vidí, slyší a vnímá svět kolem nás. Jde už o 3. ročník akce.

Autismus na stojáka!

V 16:30 se v Měšťanské besedě představí nový televizní thriller Víta Karase Beze stopy s Ondřejem Vetchým v hlavní roli. Atmosféricky silný a skvělými výkony ozdobený snímek vypráví o svérázném hrdinovi (Ondřej Vetchý), který žije sám v lesích. Z lidí vídá jen jejich věci a opuštěné chaty, ve kterých tajně přespává. Není zloděj. Vše po sobě vždy pečlivě uklidí. Má to tak rád – ticho a klid. Tahle zima se mu ale nevyvedla. Do cesty se mu přimotali dva lidé a dítě, kteří potřebují pomoc…

Ve 21 hodin se v Měšťanské besedě objeví Jenovéfa Boková s Beatou Parkanovou. Uvedou snímek Chvilky, za který obdržela Boková Českého lva za Nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli.

Bratři Cabanové představí v Klempírně netradiční dokumentární portrét Panovnice, který se snaží zjistit, kým byla slavná panovnice Marie Terezie doopravdy.
V úterý bude k vidění třeba Chata na prodej, Dukla 61, Jan Palach či zajímavý dokument z prostředí dvou zpravodajských redakcí Mimořádná zpráva. 
V úterý večer pak proběhne slavnostní zakončení festivalu s vyhlášením vítězů jednotlivých soutěží.

-red-
foto/video: Totalfilm, Finále Plzeň © 2019

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast