Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Jak se daboval Shazam! (video)

Do kin už ve čtvrtek vtrhne očekávaná komiksovka Shazam!. A už teď můžeme po dnešní projekci prohlásit, že se nová DC adaptace rozhodně povedla. A povedl se také český dabing, zejména zásluhou výtečného obsazení. Obě hlavní role nadabovali ostřílení dabingová herci. Shazama v českém znění mluví Michal Holán a hlavního záporáka Jiří Dvořák. Dabing vznikal v pražském studiu LS Production v režii Ladislava Nováka.

Dabing Shazama jsem si strašně moc užil. Tahle postava je mi něčím blízká. Je to vlastně dospělý chlap, který je ale ve skutečnosti proměněný puberťák. Je to strašně zábavné, komické a já osobně jsem se s touto rolí opravdu hodně sžil,“ prozradil herec.

Úplně nejvíc jsem se v dabingu zpotil právě u této role. Je úplně šílenej a při téhle práci jsem ze sebe vydal opravdu hodně energie, teď bych nejradši šel spát,“ okomentoval těsně po poslední replice svůj sportovní výkon Michal Holán.

Nová komiksová adaptace vypráví o problémovém chlapci, kterému stačí jen zvolat jediné slovo – SHAZAM! – a protřelý čtrnáctiletý chlapec v pěstounské péči se zásluhou starého kouzelníka změní v dospělého superhrdinu Shazama (Zachary Levi/Michal Holán). Shazam s dokonalým tělem s vyrýsovanými svaly si však uchovává duši dítěte a v dospělé verzi se pouští do všeho, co by dělal každý teenager, kdyby byl obdařen superschopnostmi: užíval si je! Umí létat? Má rentgenové vidění? Dokáže rukama vrhat blesky? Dokáže se vyhnout zkoušce ze sociologie? Shazam se vydává otestovat hranice svých schopností s radostnou bezstarostností dítěte. Ale své schopnosti bude muset zvládnout rychle, aby mohl bojovat se smrtícími silami zla ovládanými Dr. Thaddeusem Sivanou (Mark Strong/Jiří Dvořák).

Ve čtvrtek další reportáž z dabingu s ostatními herci a režisérem.

-red-
foto/video: Vertical Entert./Totalfilm.cz © 2019

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast