Nový Tarantinův film budí v Cannes nadšení, do kin v Česku jde v srpnu

Přestože sám Quentin Tarantino před premiérovou projekcí své novinky v Cannes požádal diváky, aby o filmu nemluvili, nezabránil nadšeným reakcím novinářů. Ti začali v podstatě okamžitě sdílet svoje pocity z nejnovějšího filmu slavného režiséra. Tenkrát v Hollywoodu (One Upon a Time in Hollywood) bude mít v českých kinech premiéru 8. srpna.

Brad Pitt a Leonardo DiCaprio na premiéře filmu v Cannes

Leonardo DiCaprio hraje v novém filmu neúspěšného westernového herce, který se snaží opět dostat na výsluní. Brad Pitt ztvárňuje jeho kamaráda kaskadéra. Vše se odehrává v roce 1969. To ale není všechno. Roli ve scénáři hraje i řádění Charlese Mansona a vražda herečky Sharon Tate. Tu hraje Margot Robbie.

Kritici píšou, že Tarantinův scénář je geniální. Sice nemapuje nijak přesně a pravdivě celé historické pozadí té doby i událostí kolem Mansonovy bandy a jde prý o mistrovský film plný skvělého černého humoru, tak jak je to Tarantinovi vlastní.

Tarantino ve filmu odhaluje pravou tvář Hollywoodu a nebere si servítky. Někteří novináři dokonce píší, že film je tak dokonalý, že v podstatě nemají co kritizovat. Shodují se také na tom, že je to jednoznačně zatím nejlepší film tohoto režiséra a zároveň je to film, do kterého nejvíc promítá sám sebe.

V době premiéry to bude shodou okolností 50 let od vraždy herečky Tateové. V Česku film posílá do kin společnost Falcon.

-red-
foto, video: Falcon © 2019