Zemřel Václav Postránecký

Zemřel známý český herec Václav Postránecký. Proslavil se zejména rolí jednoho z tatínků v oblíbené filmové komedii Marie Poledňákové S tebou mě baví svět. Diváci ho znali ale i z nespočtu dalších filmů i pohádek či oblíbených televizních seriálů (Byl jednou jeden dům, Cirkus Humberto). Byl také dlouholetým členem činohry Národního divadla. Jednou z jeho posledních filmových rolí byl tatínek v komedii Bajkeři, tou úplně poslední byl kriminalista v komedii Ten kdo tě miloval.

Václav Postránecký (foto: archiv)

Česká televize ve středu 8. května mimořádně zařazuje pořady k uctění památky významného herce:

20:00 ČT 2: Generálka jeho veličenstva (Jiřina Bohdalová a Václav Postránecký ve znamenité komedii Jiřího Hubače o dnech, kdy se na slavného Napoleona zapomnělo (1995)
21:30 ČT 2: Arabesky (Václav Postránecký a Viktor Preiss v televizním zpracování povídek Jana Nerudy o jednom vánočním usmíření (1987)
20:20 ČT ARTStáří už mám za sebou… Václav Postránecký (Kdysi zářil jako dětská hvězda. Václav Postránecký vzpomíná na své útlé začátky i herecké osudy, které následovaly)
22:25 ČT 1: Úsměvy Václava Postráneckého (Vzpomínka na předního českého herce, člena Činohry Národního divadla)
23:05 ČT 1: Zlý dům (Ráno, po bouřlivé oslavě narozenin důchodce Zíchy, je nalezen ve svém bytě jeho přítel Meduna bez známek života. Zapeklitý případ rozplétá nadporučík v podání V. Postráneckého)

-red-
foto/video: Archiv, Totalfilm.cz