Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Zlín Film Festival vyvrcholí závěrečným galavečerem

Předposlední den na ZFF končí soutěžní program. Nejlepší snímky pro děti a mládež budou na slavnostním galavečeru za přítomnosti kamer České televize oceněny Zlatými střevíčky a dalšími festivalovými cenami. Zlatý střevíček za vynikající interpretaci písní v českých filmech bude udělen také zpěvákovi Karlu Gottovi. V cyklu cestovatelských besed se představí Manťáci, kteří projeli Indii rikšou. Na náměstí Míru je program s organizací Černí koně, kteří pomáhají handicapovaným ke svobodnému pohybu. Letní kino promítne snímek Bohemian Rhapsody.

Galavečer – slavnostní vyhlášení vítězných filmů, Kongresové centrum, 20.00 hodin
Ceremoniál předání hlavních cen festivalu vítězům mezinárodních soutěží moderuje Jan Čenský. Udílení Zlatých střevíčků a dalších filmových ocenění nejlepším filmům v jednotlivých soutěžních kategoriích. Zlatý střevíček za vynikající interpretaci písní v českých filmech bude udělen zpěvákovi Karlu Gottovi. Slavnostní program bude v přímém přenosu vysílat ČT art od 20:20 hodin.

Den s organizací Černí koně, náměstí Míru, 14.00-19.00 hodin
Černí koně pomáhají handicapovaným ke svobodnému pohybu, organizují cyklistické závody a vyrábí speciální kola pro handicapované děti.

Kabinet filmové historie – Unikátní stálá expozice artefaktů z historie zlínských ateliérů: autentické loutky, dekorace, rekvizity a návrhy výtvarných řešení ke zlínským filmům, stejně jako osobní předměty tvůrců. Filmové ateliéry, 10.00-18.00.

Co se hraje v letním kině:

Bohemian Rhapsody, Koncertní zóna ENAPO, 21.45 hodin – Film je oslavou rockové skupiny Queen, jejich hudby a především Freddieho Mercuryho, který svou tvorbou i životem vzdoroval všem myslitelným stereotypům, díky čemuž se stal jedním z nejvýraznějších umělců na světě.

[pullquote align=“full“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Celý program festivalu je k dispozici zde[/pullquote]

-red-
foto/video: Zlín Film Festival, Totalfilm.cz © 2019

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast