Chris Hemsworth a Tessa Thompson v rozhovoru o Mužích v černém

Chris Hemsworth a Tessa Thompson se společně objevili především v marveláckém hitu Thor: Ragnarok a od té doby jsou přátelé. Teď je dohromady spojil opět film. Muži v černém: Globální hrozba vstupuje 13. června do kin a my vám nyní nabízíme rozhovor, který dělala Tessa s Chrisem. Nebo Chris s Tessou?

Tessa Thompson a Chris Hemsworth

Chris: My dva sice k našim rolím přistupujeme každý po svém, ale řekl bych, že výsledku ta rozdílnost celkem prospívá. Co myslíš, Tesso?

Tessa: Já mám na tobě ráda, že dokážeš snadno improvizovat a pokaždé se snažíš věci posunout ještě o kousek dál. Někdy skoro až někam za hranice možností a chceš dělat věci, kvůli kterým jsme vlastně třeba vůbec jako herci nebyli najatí. (smích)

Chris: Jo, je to tak. Prostě mě ta role vždycky naprosto pohltí. Miluju to! Je pravda, že část kreativity prostě vychází z destrukce… To je vlastně asi ve zkratce způsob, jak s rolí pracuju. Nejprve se snažím obhlédnout si prostor, který se mi nabízí, a pak se v něm snažím hledat své vlastní hranice. Jenže tenhle můj způsob práce asi nebyl vždycky úplně fér vůči Tesse…

Tessa: Trochu ukřivděný pocit jsem měla jenom první natáčecí den snímku Thor: Ragnarok. Byla jsem z toho všeho trochu vyvedená z míry, to přiznávám… Chris totiž pořád jenom mluvil a mluvil, a tak jsem se ho pak už rázně zeptala, jestli můžu taky něco říct, že teď jsem se svou replikou na řadě já!

Thor: Ragnarok (foto: archiv)

Chris: Abych to celé ale uvedl na pravou míru – chtěli jsme zopakovat to, co jsme předtím společně nazkoušeli, a pak to dát před kamerou naostro. Šlo jen o to, aby to mělo dost energie a bylo to dostatečně živé. Zvenku ten proces ale musel vypadat jako parádní chaos. (smích)) My dva jsme si to, myslím, ale celé dost užili…

Tessa: To máš pravdu. Myslím, že je to dáno velkou důvěrou, kterou mezi sebou máme. Nebojíme se jeden druhého zeptat, jestli už náhodou jeden druhého neštveme. A ten druhý to může naprosto otevřeně přiznat, že jo! (smích)

Chris: (smích) Je to tak!

Tessa: Samozřejmě se ale najdou i výjimky… Vzpomínám si, jak jsi mi jednou říkal, že nemusím být před kamerou tak doslovná. Pro mě byla taky veliká škola potkat se teď při natáčení Muži v černém: Globální hrozba s Emmou Thompson. Jsem její velká fanynka. První společný natáčecí den jsem byla hrozně nervózní. Večer předtím jsem strašně dlouho a intenzivně přemýšlela nad tím, jak naše společné natáčení bude probíhat. A jak jsem na plac dorazila skoro s pěnou u pusy, rozrazila jsem rozrazila dveře a tam stála Emma Thompson. (smích) Neměla jsem ani chvilku na to, abych se na tohle setkání mohla nějak připravit a udělat dojem. Ale Emma byla celou dobu strašně milá a celé společné natáčení jsme si užily.

Men in Black: Globální hrozba – Emma Thompson

Chris: Já mám radost z toho, že v pokračování Mužů v černém je několik scén, které jasně dávají najevo, že jsme se nehodlali opakovat v tom, co už tady bylo předtím. Myslím, že to nepřeženu, když řeknu, že tenhle nový příběh má jinou estetiku a vyznění. Hodně jsme při natáčení měnily lokace. Cestovali jsme kvůli natáčení do Londýna, Itálie, Maroka, Paříže, New Yorku. To samé platí vlastně i pro naše postavy. Všechno funguje jako spojité nádoby a navzájem se to celé ovlivňuje, i když každé místo, které jsme v rámci natáčení navštívili, má svou odlišnou energii. I to je jeden z těch úžasných důvodů, proč je skvělé být hercem – cestujete kolem světa, a ještě vám za to platí!

Tessa: Souhlasím. Já mám spoustu úžasných zážitků a taky suvenýrů z Maroka. Pokaždé, když jsme měli chvilku volna, procházela jsem se medinou a nakupovala.

Chris: A jak jsi to všechno potom zvládla odvézt domů?

Tessa: Všechno se dá přece poslat poštou…

Chris: Mně chtěli v Maroku taky pořád něco prodávat, pořád jestli mám tohle, jestli chci tamto…

Tessa: Ale taky jsi byl na nákupech, přiznej to, Chrisi! (úsměv)

Chris: Jo, ale moc zboží tam po tobě na mě nezbylo! (smích)

Momentka z natáčení v Maroku

-red-
foto/video: Falcon, archiv © 2019
Žádná část rozhovoru nesmí být převzata ani citována bez vědomí redakce.