Filmové premiéry od 13. června

Do kin míří pokračování Mužů v černém. Tentokrát čelí agenti zákeřnému padouchovi, který se infiltroval do samotné organizace. Tento týden je nabídka bohatá i na kvalitní artové tituly. Jedním z nich britské hudební drama Beats, citlivá a empatická francouzská komedie Neviditelné či vztahové intimní drama Genesis. Vyrazit můžete i na strhující dokument o legendárním letadle Spitfire nebo na americkou komedii Rodiče na tahu.

Muži v černém: Globální hrozba (USA, 2019)

Muži a ženy v černém vždycky chránili Zemi před šmejdem z vesmíru. Ve svém novém dobrodružství čelí dosud největšímu globálnímu ohrožení: zákeřnému dvojímu agentovi v organizaci Mužů v černém.

Muži v černém: Globální hrozba
Men in Black: International
Komedie / Sci-Fi / Akční
USA, 2019, 107 min
Režie: F. Gary Gray
Scénář: Matt Holloway, Art Marcum
Kamera: Stuart Dryburgh
Hudba: Chris Bacon, Danny Elfman
Hrají: Chris Hemsworth, Tessa Thompson, Liam Neeson, Emma Thompson, Rafe Spall, Rebecca Ferguson, Kumail Nanjiani, Stephen Wight, Anatole Taubman, Marcy Harriell, Jess Radomska, Andy Beckwith, Ania Sowinski


Beats (Velká Británie, 2019)

Rok 1994, maloměsto ve středním Skotsku. Nejlepší kamarády Johnna a Spannera pojí pevné pouto. Nyní se ovšem ocitají na prahu dospělosti a jejich životní cesty se rozdělí: Johnno se stěhuje za lepším životem do jiného města a Spanner bude muset čelit nejisté budoucnosti na vlastní pěst. Ale nadcházející léto bude jiné jak pro ně, tak pro celou zemi. Británie zažívá explozi freeparty scény a zrod největšího kontrakulturního hnutí mládeže v soudobých dějinách. Kluci toužící po dobrodružství a úniku se rozhodnou pro poslední společnou akci a vyrazí na nelegální rave. Ukradnou peníze Spannerovu staršímu bratrovi a pod mlhavým vedením D-Mana, dýdžeje z pirátské rozhlasové stanice, vstoupí do podsvětí charakterizovaného anarchií, svobodou a čelním střetem s pořádkovými silami. Beats vypráví univerzálně platný příběh o dospívání odehrávající se na pozadí hudby, která je stejně eklektická a elektrifikující jako scéna, jež se z ní zrodila. Je to příběh naší doby o přátelství, vzdoru a neodolatelné síle mládí.

Beats
Drama / Komedie / Hudební
Velká Británie, 2019, 101 min
Režie: Brian Welsh
Scénář: Brian Welsh
Kamera: Benjamin Kracun
Hrají: Laura Fraser, Amy Manson, Kevin Mains, Rachel Jackson, Gemma McElhinney


Spitfire (Velká Británie, 2018)

 

Říkalo se, že je to učiněná krása. Jenže tahle krása uměla zabíjet. Spitfire vypráví impozantní, velký příběh o vizi, odhodlání a odvaze. Příběh letounu, který vznikl ze soutěživosti, nabral obrysů v době, kdy se stahovala válečná mračna, a své ostruhy si vysloužil v žáru boje – a stal se nejslavnějším stíhacím letounem na světě. Příběh letounu Spitfire, který změnil běh světových dějin, je vyprávěný posledními dosud žijícími veterány druhé světové války. Dokumentární film ohromí fantastickými záběry z ptačí perspektivy natočenými špičkovým leteckým kameramanem i vzácnými, digitálně upravenými archivními záznamy z bouřlivých čtyřicátých let, kdy byl tento letoun bezkonkurenčním králem nebes. Film ukazuje i současné osudy tohoto výjimečného stroje a líčí, jak se stal mezinárodní ikonou.

Spitfire
Dokumentární
Velká Británie, 2018, 99 min
Režie: David Fairhead, Ant Palmer
Hudba: Chris Roe


Neviditelné (Francie, 2018)

Citlivá a empatická komedie vypráví o čtyřech pracovnicích, které se v denním centru na předměstí francouzského města snaží pomoci ženám ve složité životní situaci. Když má být centrum kvůli úřednímu rozhodnutí uzavřeno, jeho zaměstnankyně se nevzdávají a berou situaci do vlastních rukou. Od teď udělají vše pro to, aby svým návštěvnicím pomohly postavit se znovu na vlastní nohy, i když to bude znamenat porušení spousty pravidel. Někdy je totiž potřeba spojit síly, postavit se problémům čelem a jít štěstí naproti! Vnímavý snímek plný humoru, naděje a autentických hereckých výkonů ukazuje, že za každým „neviditelným” člověkem z okraje společnosti stojí silný příběh a že s pomocí a podporou ostatních lze překonat i ty nejtěžší překážky.

Neviditelné
Les Invisibles
Komedie
Francie, 2018, 102 min
Režie: Louis-Julien Petit
Scénář: Louis-Julien Petit, Marion Doussot
Kamera: David Chambille
Hudba: Laurent Perez del Mar
Hrají: Fatsah Bouyahmed, Audrey Lamy, Déborah Lukumuena, Noémie Lvovsky, Corinne Masiero, Pablo Pauly, Sarah Suco, Natalie Beder


Genesis (Kanada, 2018)

V soukromé chlapecké škole se šestnáctiletý Guillaume tajně zamiluje do svého nejlepšího kamaráda. Jeho osmnáctiletá sestra Charlotte je zaskočena svým přítelem, který ji navrhuje, aby měli otevřený vztah. Na letním prázdninovém táboře najde dvanáctiletý Félix zalíbení v Béatrice. Všechno se mění. Režisér Philippe Lesage ve svém komplexním a mimořádně emotivním filmu využívá netradiční strukturu, aby zachytil traumata dospívání a prvních lásek. Nelineární vyprávění následuje tři vzájemně propojené zkušenosti protkané tragédií a kosmickými náhodami. Intimní, tiše transgresivní a znepokojující portrét adolescentní touhy.

Trailer bude doplněn

Genesis
Genèse
Drama
Kanada, 2018, 130 min
Režie: Philippe Lesage
Scénář: Philippe Lesage
Kamera: Nicolas Canniccioni
Hrají: Noée Abita, Paul Ahmarani, Brett Dier, Pier-Luc Funk, Mylène MacKay, Théodore Pellerin, Emilie Bierre, Étienne Galloy


Rodiče na tahu (USA, 2018)

Frank a Nancy v podání důstojného Aleca Baldwina a svůdné Salmy Hayek jsou manželský pár příjemně střední třídy, s domem, prostorným naleštěným autem a s dcerou, kterou právě zanechali v prvním ročníku na univerzitní koleji. Do jejich výbavy spokojeného života patří i to, že si občas přihnou, ale ruku na srdce – kdo ne. Pak se ovšem nečekaně a ze dne na den ocitnou úplně na mizině. Jasně se shodnou na dvou věcech: milovanou dceru musí na drahé škole udržet stůj co stůj a nikdo se nic nesmí dozvědět. Jen je potřeba vymyslet, jak na to. Otevřou si tedy láhev a noc strávená pitím jim přinese do života spoustu otřesných nápadů. Například plán tajně pronajmout sousedův prázdný dům, na který mají dohlížet. Plán rychle přinese slušnou hotovost, ale jinak je samozřejmě zcela šílený a nemůže dobře dopadnout. Obzvlášť pokud dům pronajmete oficiálně registrovanému sexuálnímu predátorovi pod dozorem. Rodiče na tahu pak začnou vytloukat klín klínem, vršit jeden špatný nápad za druhým, až se jim všechny katastrofy vymknou kontrole.

Rodiče na tahu
Drunk Parents
Komedie
USA, 2018, 97 min
Režie: Fred Wolf
Scénář: Fred Wolf, Peter Gaulke
Kamera: Timothy A. Burton
Hudba: Andrew Feltenstein, John Nau
Hrají: Alec Baldwin, Salma Hayek, Jim Gaffigan, Joe Manganiello, Treat Williams, Michelle Veintimilla, Natalia Cigliuti, Ben Platt, Olivia Luccardi, Sasha Mitchell, Kid Cudi, Aimee Mullins, Stephen Gevedon, Gibson Frazier, Meg Wolf, Kelly AuCoin, JoJo Kushner, Dan Soder, Frank Anello