Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Julianne Moore převzala Křišťálový glóbus

54. ročník karlovarského filmového festivalu v pátek večer odstartoval. Úvodní slavnostní večer byl tradičně ve znamení defilé zářivých hvězd na červeném koberci. Tou nejzářivější byla na úvod Julianne Moore. Do města dorazila s manželem Bartem Freundlichem, režisérem zahajovacího filmu Po svatbě

Julianne Moore s Jiřím Bartoškou

Z rukou prezidenta festivalu Jiřího Bartošky pak převzala Křišťálový glóbus za mimořádný přínos světové kinematografii. „Jsem šťastná, že tu můžu být se svou dcerou. Dětem jsem vždy připomínala, aby se držely svých zájmů a dovede je to k něčemu úžasnému. Já měla to štěstí, že mi film dal kariéru i manžela,“ řekla publiku v hotelu Thermal oscarová herečka. Poté s manželem a hercem Billym Crudupem uvedla zahajovací snímek Po svatbě.

Slavnostní zahájení opět moderoval Marek Eben, který pobavil publikum zejména popisováním tradičního českého občerstvení – chlebíčku. Večer odstartovala dynamická show bratří Cabanů, vycházející z vizuálu letošního ročníku.

Po filmu před hotelem Thermal začal koncert Českého národního symfonického orchestu, který hrál hity kapely Beatles. Následoval slavnostní ohňostroj.

-red-
foto/video: Film Servis Festival Karlovy Vary, Totalfilm.cz © 2019

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast